La selecció de Catalunya, present al primer mundial indoor de tamborí

  • Es disputa aquests dies a la ciutat llombarda de Màntua

VilaWeb
Redacció
06.12.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les seleccions masculina i femenina de Catalunya participen d’avui a diumenge en el primer Campionat del Món indoor de tamborí, un esport tradicional del nord de la península Itàlica i Occitània considerat precursor del tennis. La ciutat de Màntua (Llombardia) acull la competició, que aplega equips de setze països de quatre continents.

La primera referència escrita del tamborí es troba al llibre ‘Cronicon Salernitarun’, del segle X, on es parla d’un joc de pilota. Amb tot, no és fins el 1890 quan és reconegut per la Federació Gimnàstica d’Itàlia com a esport, i el 1910 és quan es crea la primera entitat precursora de la Federació Italiana de Tamborí.

L’esport s’ha practicat des del començament del segle XX a Itàlia i França, però a partir dels anys 1980 també s’ha expandit, amb un nivell molt inferior, a tot Europa: Alemanya, Anglaterra, Àustria, Suïssa, Hongria, Escòcia, Bèlgica, San Marino, Espanya i Catalunya, on  el nivell cada vegada és més alt. En categoria masculina, la classificació per a la fase final no serà gens fàcil, perquè la selecció catalana s’haurà d’encarar amb la poderosa França i les desconegudes Rússia, Equador i Lituània.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any