Xàtiva posa Fabra de cap per avall

  • Centenars de manifestants desafien la policia i escridassen el president de la Generalitat pel tancament de RTVV · Gran desplegament per a blindar la visita de Fabra

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.12.2013 - 11:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Centenars de manifestants han eixit avui als carrers de Xàtiva per anar al convent de Sant Domènec, on el president de la Generalitat, Alberto Fabra, inaugura les obres de restauració que s’hi han fet, acompanyat del batlle, Alfonso Rus, i de la ministra de Foment espanyola, Ana Pastor. El desplegament policíac per a impedir que els manifestants s’hi acostessin és impressionant. Els manifestants han exhibit cartells amb la foto de Fabra de cap per avall, en record del quadre de Felip V exhibit també cap per avall al Museu de l’Almodí de la ciutat.

Vegeu aquest vídeo de la rebuda de Fabra a Xàtiva:

A l’escridassada s’hi ha afegit un grup de xiquets que hi havia a l’escola del costat d’on es feia l’acte oficial, que ha cridat a Fabra: ‘Que torne Canal 9!’.

Vegeu el vídeo dels xiquets cridant:

La policia havia blindat el president, i això impedia que els manifestants s’hi poguessin acostar. En el cas dels escolars, els ha fet callar. Segons que informa ElDiario.es citant fonts de l’escola, la policia s’ha adreçat a la directora del centre Taquígraf Martí per dir-li que els fes callar. Amb tot, la directora no ho ha volgut ni confirmar.  

El tancament de RTVV ha encès encara més els ànims dels valencians. Ahir es va viure a València una altra jornada de protestes marcades per una indignació creixent.

El president, Alberto Fabra, tornà a ser escridassat i hi hagué incidents al Centre de Turisme, al passeig de l’Albereda: a l’entrada, enmig dels crits i d’empentes, un dels membres de seguretat del president va sacsejar una periodista i la va fer caure a terra.

Fabra va respondre amb un to desafiador. ‘Continuaré anant a tots els actes i fent la mateixa agenda que he fet fins ara; si algú em vol acompanyar que ho faça’, va dir, en referència als manifestants que havien blocat el seu cotxe.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any