Espanya, pitjor que Catar en corrupció

  • Després de Síria, l'estat espanyol és on més empitjora la percepció de corrupció

VilaWeb
ACN
03.12.2013 - 12:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La percepció de corrupció a l’estat espanyol s’ha disparat enguany, i en el rànquing de l’ONG alemanya Transparència Internacional ha caigut des de la posició número 30 fins a la 40. Només a Síria, on hi ha una guerra civil, el deteriorament és pitjor. Així doncs, l’estat espanyol és el segon del món on més ha augmentat la percepció de corrupció, segons l’informe publicat avui, i se situa al mateix nivell que Cap Verd. Fins i tot Grècia, que és el pitjor estat de la UE, ha millorat i ha escalat catorze posicions de cop, de la 94 a la 80.

Espanya ha perdut sis punts aquest 2013 i passa dels 65 de l’any passat a només 59 (sobre un màxim de 100). Juntament amb els països africans de Gàmbia, Mali, Guinea i Líbia, l’Estat espanyol és el segon del món que més punts perd, només superat per Síria. Quinze estats membres de la UE superen Espanya en el rànquing, fins i tot Polònia (que ocupa la posició 38), Portugal (33), Xipre (31) o Estònia (28). A més, l’estat espanyol també és superat en el rànquing per estats com Catar.

Dinamarca i Nova Zelanda comparteixen la primera posició, amb 91 punts. Finlàndia, Suècia i Noruega són en tercer, quart i cinquè lloc. Afganistan, Corea del Nord i Somàlia són a la cua, en la posició 175, amb només vuit punts.

Informe relacionat: Per què Finlàndia, Dinamarca, Suècia i Nova Zelanda són els estats menys corruptes del món?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any