Estat d’emergència a Sardenya, amb divuit morts pel temporal

  • El temporal que va passa pel nostre país el cap de setmana arriba a l'illa i hi fa divuit morts · Vídeos impactants de rius desborbats, carreteres rebentades i ponts trencats · En 24 hores ha caigut la mateixa quantitat d'aigua que cau a l'illa en sis mesos

VilaWeb
Redacció
19.11.2013 - 15:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El temporal que el cap de setmana va afectar el nostre país arribà ahir a la nit a Sardenya, on ha causat estralls: de moment, divuit morts i alguns desapareguts, una desena pel cap baix, a més de grans destrosses a carreteres i cases particulars. A l’Alguer no hi ha hagut víctimes, però ha descarrilat el tren que comunica la ciutat amb Sàsser. Tampoc no hi ha hagut ferits. On l’impacte de les pluges torrencials ha estat més fort, i on s’han registrat les víctimes, és a la Gal·lura, al nord-est de l’illa. Les ciutats d’Òlbia i Núoro, les més afectades. El govern italià ha decretat l’estat d’emergència.

El president sard, Ugo Cappellacci, ha dit ‘Malauradament, la situació és dramàtica i caòtica. Òlbia ha quedat inundada i s’han ensorrat alguns ponts a la província de Nuoro, on la situació és igual de greu.’ L’alerta meteorològica pel pas del temporal, anomenat ‘cicló Cleòpatra’, que també ha causat talls elèctrics i interrupcions del transport, s’ha estès a la resta de l’illa. Al municipi de Monte Pino, l’enfonsament d’un pont ha provocat la mort de cinc persones, entre les quals hi ha una dona i la seva filla, que han mort quan el vehicle en què anaven ha estat arrossegat per una riuada. Desenes de localitats són aïllades pels talls de llum i de carreteres.

Milers de llars han quedat malmeses i els hotels de la zona d’Òlbia són plens de persones evacuades. De nit, els bombers han hagut de fer sis-centes intervencions, la majoria en municipis de la Gal·lura i la província de Núoro. Segons el govern sard, ha caigut en 24 hores la mateixa quantitat d’aigua que sol caure a l’illa en mig any.

Vegeu aquest recull de vídeos de la tragèdia:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any