Barberà diu que es va reunir amb Urdangarin per recomanació de Samaranch

  • Ha declarat avui com a testimoni al cas Nóos

VilaWeb
Redacció
16.11.2013 - 15:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batllessa de València, Rita Barberà, ha negat aquest dissabte que s’hagués reunit amb Urdangarín a La Zarzuela per negociar els contractes que Nóos va signar al País Valencià. En declaracions als mitjans després de testimoniar davant el jutge José Castro, la batllessa ha assenyalat que va conèixer Urdangarín a través de Joan Antoni Samaranch, qui li va recomanar de reunir-s’hi perquè tenia capacitat per organitzar esdeveniments per a la projecció internacional de València. Barberà ha dit que en tot moment havia cregut que Urdangarín no tenia ànim de lucre. A més, s’ha desvinculat del tot dels contractes fets amb Urdangarin dient quela decisió sobre el projecte València Summit, organitzat per Nóos, depenia de dues fundacions on l’Ajuntament de València té una participació minoritària.

L’alcaldessa de València ha atès els mitjans passades les 13.30 hores després de declarar al jutge. A la seva entrada ha evitat premsa i als manifestants congregats a les portes de la Ciutat de la Justícia de València. Una concentració de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, els iaioflautes de València i manifestants amb el lema ‘RTVV no es tanca’ esperaven Barberá. També un grup de persones que li volien expressar el seu suport.

En declaracions als mitjans, la dirigent popular ha dit que la seva declaració com a testimoni “ha anat segons el previst” i ha afegit que la major part de les preguntes que li han fet les han efectuades el fiscal i els advocats de les parts. L’alcaldessa ha explicat que l’interrogatori s’ha centrat principalment en la celebració de les cimeres València Summit, entre 2005 i 2007, trobades en què experts d’arreu del món analitzaven l’impacte dels esdeveniments esportius en les projeccions de les ciutats i que va estar organitzada per Nóos.

Rita Barberá ha assenyalat que va ser l’expresident del Comitè Olímpic Espanyol, Juan Antonio Samaranch, qui, amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica a València, li va parlar primer de les possibilitats d’organitzar una cita a la ciutat que la dotés de més projecció i que Iñaki Urdangarín tenia “capacitat per organitzar això i que li agradaria que l’escoltara”.

“Urdangarín m’exposa una sèrie d’idees que em semblen positives per la ciutat, però no són concretes, a mi em sóna bé per a la ciutat i per al seu futur i li dic que ho concrete perquè això l’ajuntament no ho executa i que hi ha dues entitats que s’encarreguen de la projecció de la ciutat”, ha dit Barberá.

“Em vaig creure que era una organització sense ànim de lucre”

L’alcaldessa ha matisat en aquest moment que va saber que Urdangarín “té una entitat per organitzar això i que és sense ànim de lucre” i ha afegit “i jo em vaig creure que era sense ànim de lucre”.

“I a partir d’aquí acaba el meu paper, jo no vaig organitzar res, ni vaig prendre cap decisió, ni vaig telefonar a ningú, ni vaig votar ni vaig pressionar”, ha assegurat.

Preguntada sobre els altres contractes que Nóos va signar al País Valencià, els d’assessorament per a una candidatura dels Jocs Olímpics Europeus que mai no es varen celebrar, Rita Barberá ha dit que d’aquesta qüestió “no sé res, vaig escoltar un dia que se’n parlava però jo no sabia ni el que era”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any