El parlament fixarà data i pregunta de la consulta abans del 15 de desembre, segons Joan Tardà

  • El diputat d'ERC a Madrid creu que 'quan el govern espanyol les sàpiga, embogirà'

VilaWeb
Redacció
26.10.2013 - 09:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat d’Esquerra al parlament espanyol, Joan Tardà, ha passat avui al matí pel plató del programa ‘El suplement‘ de Catalunya Ràdio, on ha assegurat que el suport d’ERC al pressupost del govern haurà d’anar en paral·lel amb l’acord per a la data i la pregunta del referèndum sobre la independència. En aquest sentit, Tardà ha dit que el parlament les acordarà abans del 15 de desembre i s’ha mostrat convençut que, ‘quan se sàpiguen, el govern espanyol embogirà’, perquè creu que no és conscient de tot el que passa a Catalunya.

Per Tardà, ‘el que cal fer és executar el guió que ja està escrit pel parlament’, tot i que no descarta que hi hagi ‘més resistències o que algú el vulgui fer descarrilar’. ‘Però el que és evident’, ha afegit, ‘és que el partit comença d’aquí a cinc setmanes, sis o tal vegada set, a tot estirar.’

Aquesta mateixa setmana, de fet, el portaveu d’ERC al congrés, Alfred Bosch, ja va avisar (vídeo) el ministre Cristóbal Montoro i el conjunt del govern espanyol que ‘en qüestió de setmanes’ tindrien al Congrés dels Diputats ‘la pregunta i la data d’un referèndum’ d’autodeterminació a Catalunya. Segons Bosch, la pregunta ‘pot ser alguna cosa així com ‘Està vostè a favor de la independència de Catalunya?’. Això és el que passarà, i es convocarà la gent per votar, que és com se solucionen problemes grans en democràcia’, va dir abans de donar les ‘gràcies’ a Montoro pel seu ‘suport, empenta i coratge’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any