Roser Capdevila més enllà de les Tres Bessones

  • Avui s'inaugura al palau Robert 'Llapis i...acció!', una exposició retrospectiva de l'obra de la dibuixant

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.10.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A partir d’avui es pot veure al palau Robert de Barcelona l’exposició ‘Llapis i…acció!‘ que repassa la trajectòria vital i professional de la il·lustradora Roser Capdevila. La mostra, que es  mantindrà fins a finals d’abril de l’any vinent, conté obres inèdites, ressalta la seva faceta com a escriptora i explora de vessant més humana de la dibuixant. Com no podia ser d’una altra manera, la part gràfica hi té un pes molt destacat en forma dels dibuixos de l’autora. 

Roser Capdevila és coneguda internacionalment com a creadora de les Tres Bessones. Les aventures d’aquestes germanes han estat traduïdes a desenes d’idiomes. Tanmateix, en el curs de la seva llarga carrera ha creat i il·lustrat més de tres-cents contes. Alguns són inèdits al nostre país i ara poden ser coneguts gràcies a aquesta exposició. Del seu cap també n’han sortit personatges molt rics i variats que sovint han estat eclipsats per les famoses trigèmines.

‘Llapis i… acció!’ es divideix en una desena d’espais que segueixen cronològicament la trajectòria artística de Roser Capdevila. D’aquesta manera hom en pot apreciar l’evolució com a il·lustradora i, alhora, copsar-ne el talent com a autora de text. A més, cada conte va acompanyat de diverses escenografies que vinculen la seva vida amb les històries narrades. Això ens descobreix una persona amb forts valors ètics, compromesa socialment i que s’implica profundament en tots els projectes en què pren part.

Tant en la vida personal com en la professional, Roser Capdevila és il·lustració. N’és una bona prova la segona part de la mostra, plena de producció artística destinada a la vida particular. Amics i familiars s’han encarregat de fer créixer aquest espai cedint llibretes, dietaris, dibuixos i cartrons pintats amb els quals l’autora els ha obsequiat en el curs dels anys. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any