Les esperpèntiques explicacions de la batllessa de Quijorna sobre l’exposició nazi

  • 'Sí que devia veure-hi les esvàstiques, però no m'hi vaig fixar', diu Mercedes García (PP)

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.10.2013 - 13:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batllessa del municipi madrileny de Quijorna, Mercedes García (PP), no entén les crítiques per l’exposició de material militar que es va fer el cap de setmana passat al col·legi públic del poble. D’aquesta exposició, on es van exhibir material i símbols franquistes i nazis, García en va parlar en una entrevista a La Sexta. I va explicar que no tenia pas ‘cap finalitat política ni feixista’. ‘No teníem el sentiment d’haver fet res dolent’, va dir.

En l’entrevista, li pregunten si no va veure els símbols franquistes i nazis, com per exemples les esvàstiques. ‘Les esvàstiques, les devia veure, però no em vaig fixar en aquell símbol feixista. I també hi havia moltes banderes espanyoles. I tampoc no em vaig fixar amb detall en una parada que venia llibres ni tampoc en moltes altres amb símbols nacionals i democràtics.’ Fins i tot es molesta perquè es fessin fotos d’aquelles parades amb simbologia feixista i no se’n fessin de les ‘vuit o nou parades’ amb uns altres materials.

‘Hi havia banderes nacionals. No hem fet l’exposició amb cap finalitat política, ni amb cap finalitat feixista. L’exposició de Militaria es fa a Espanya des de fa més de quaranta anys. No teníem el sentiment d’haver fet res dolent’, afegeix la batllessa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any