Dos nous terratrèmols augmenten la preocupació per Castor

  • El primer d'avui, de 3,7 graus, s'ha registrat a les 10.49 del matí; el segon, de 3,6, a les 11.55

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.10.2013 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La costa de Castelló i de les Terres de l’Ebre han estat l’escenari d’un segon terratrèmol en una hora, aquest cop de 3,6 graus a l’escala de Richter. El sisme s’ha produït quan faltaven cinc minuts per a les dotze del migdia i només una hora més tard que el de 3,7 graus, quan passaven pocs minuts de tres quarts d’onze del matí, segons l’‘Institut Geogràfic espanyol del Ministeri de Foment i Protecció Civil. Aquest dijous a la nit, el departament d’Interior del govern català va activar la fase d’alerta del pla Sismicat per l’episodi de terratrèmols a les Terres de l’Ebre i davant de la costa de Vinaròs.

En la pàgina de l‘Institut Geogràfic espanyol es poden observar les desenes de moviments sísmics que hi ha hagut aquests últims dies, causat, tal com ja ha reconegut el ministeri d’Indústria del govern espanyol, per les injeccions de gas en la plataforma Castor. Entre els sismes registrats, hi ha els de 4,1 graus de dimecres i els de 4,2 de dimarts.

Molts usuaris han alertat a través de les xarxes que han notat el moviment sísmic. Aquests en són uns quants:

Els veïns de Vinaròs, contra el projecte Castor

Més d’un miler de veïns de Vinaròs es van concentrar ahir al vespre davant l’ajuntament per exigir el tancament definitiu i el desmantellament del magatzem de gas submarí Castor. El constants sismes que hi ha hagut des de principi de setembre han fet saltar les alarmes. Arran de la petició de la Plataforma de les Terres del Sénia, el ministeri de l’Interior va ordenar que s’aturés l’activitat del magatzem, però tot i que l’empresa va anunciar que ho havia complert, els terratrèmols han continuat, fins i tot amb més força. 

Alerta d’entitats ecologistes

Diverses entitats ecologistes han demanat que es paralitzi immediatament l’activitat de les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós, pel perill que suposen els moviments sísmics registrats els darrers dies. ‘L’activitat sísmica pot afectar el funcionament de les centrals nuclears i la recent experiència de Fukushima n’és un bon exemple’, expliquen en una nota enviada als mitjans de comunicació. Alerten, a més, que el projecte Castor -causant dels terratrèmols dels darrers dies- podria provocar un gran moviment sísmic a la falla del Camp, propera a les dues centrals nuclears, i que ja ha registrat grans terratrèmols al llarg de la història. 

Informació relacionada: 

Vicent Partal: Castor: un escàndol exemplificador

‘El gran beneficiat del projecte Castor és Florentino Pérez’

Escridassada monumental a Vinaròs contra el projecte Castor

Entitats ecologistes demanen que es paralitzin les centrals d’Ascó i Vandellós fins que desaparegui el risc de terratrèmols

El govern espanyol admet la relació entre Castor i els terratrèmols

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any