Un jutge proposa davant de militars d’il·legalitzar ‘partits separatistes’

  • Luis Tomás Zapater Espí va participar ahir en unes jornades organitzades per l'exèrcit

VilaWeb
Redacció
02.10.2013 - 12:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les autonomies ‘són un frau de llei’ i cal ‘deixar fora de la legalitat qualsevol polític separatista’. Ho va defensar dilluns Luis Tomás Zapater Espí, jutge i professor de Dret Constitucional a la UPV, durant una conferència del Curs Internacional de Defensa, organitzat per l’Acadèmia General Militar de Saragossa a Jaca (Osca). Segons que explica El Confidencial, Zapater va argumentar ahir que les autonomies s’havien format sota frau de llei i que la constitució espanyola s’havia emprat pels partits separatistes per a negociar amb l’estat.

Les declaracions també van ser piulades pel compte de la revista Atenea, un diari digital de Defensa i Seguretat. 

El jutge i constitucionalista va defensar que se suprimeixin els articles referents a competències autonòmiques, el terme nacionalitat i ‘qualsevol que continuï donant peu a la producció de separatismes’. I va dir que calia deixar fora de la llei ‘qualsevol partit polític separatista’: ‘No té sentit que amb els impostos de tots els espanyols es faci política en contra d’Espanya i s’assenyali en una diana als enemics d’aquesta suposada nacionalitat fictícia, que només existeix en la literatura de deficients mentals com Sabino Arana’, va acabar etzibant. Segons El Confidencial, això va generar sorpresa entre els militars, ‘que van qüestionar la idoneïtat de la tribuna elegida per pronunciar aquestes paraules’. 

La intervenció de Zapater era la primera d’unes jornades militars que van ser inaugurades poques hores abans per la presidenta del govern de l’Aragó, Luis Fernanda Rudi. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any