‘No s’escindirà cap territori sense que hi hagi sang’, diu el líder dels assaltants a Blanquerna

  • Pedro Pablo, dirigent d'Alianza Nacional, diu públicament que, 'si cal, hi haurà lluita armada'

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
02.10.2013 - 08:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Si cal la lluita armada, hi haurà lluita armada. No s’escindirà cap territori espanyol d’Espanya sense que hi hagi sang. Això ho poden tenir ben clar tots.’ Són paraules de Pedro Pablo, ideòleg de la coalició de grups feixistes que va assaltar la delegació dela Generalitat a Madrid l’11 de setembre i advocat dels detinguts en aquell acte. Pablo va fer aquestes declaracions el cap de setmana passat a la cadena Cuatro, l’únic mitjà que va localitzar el lloc on els ultres van fer la cremada d’estelades prèvia a la manifestació del 12 d’octubre a Barcelona.

‘Reivindiquem la tradició, la raça, la sang, la identitat cultural. Els autèntics antisistema som nosaltres’, diu Pedro Pablo, dirigent d’Alianza Nacional. I un altre dels assistents en la cremada d’estelades, sense identificar, afegeix: ‘Estem preparats per a la guerra. Estem preparats per a allò que calgui.’

Il·legalització d’Alianza Nacional?

La fiscalia del Tribunal Suprem ha obert una investigació per decidir si demana la il·legalització d’Alianza Nacional, una de les tres formacions –juntament amb Democracia Nacional i Falange Espanyola– que van participar en l’assalt violent a la delegació del govern a Madrid. De fet, fou Esquerra Unida (IU) que va sol·licitar al fiscal general de l’estat que actués en aquesta direcció.

Gaspar Llamazares, diputat d’IU al congrés espanyol, va recordar ahir que la legislació espanyola és molt clara respecte als ‘partits d’odi que tenen com a principal finalitat la persecució de col·lectius especialment fràgils’.

Els assaltants de la Blanquerna criden a anar a Barcelona després d’haver cremat estelades

Uns quants grups feixistes espanyols van fer dissabte una cremada d’estelades a Cercedilla (Madrid) com a acte preparatori del 12 d’octubre, dia de la Hispanitat. L’acció la convocava la plataforma Espanya en Marcha, formada per la Falange, Nudo Patriota Español, Alianza Nacional, Movimiento Católico Español i Democracia Nacional.

L’acte va servir per a recaptar diners per anar a Barcelona el 12 d’octubre. En aquesta convocatòria de Barcelona amenacen d’anar a ‘caçar separatistes’. Diuen que faran una manifestació per carrers de la ciutat i que acabaran amb un acte a Montjuïc al punt de migdia.

VÍDEO: David Fernàndez denuncia que Camacho es manifesti al costat de feixistes els 12 d’octubre

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any