Unió diu que la seva proposta i la del PSC ‘s’assemblen com un ou a una castanya’

  • Espadaler diu que cal 'garantir la continuïtat de Catalunya com a nació que té una identitat, una llengua, un model educatiu i una cultura'

VilaWeb
Redacció
29.09.2013 - 13:02

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En declaracions als periodistes abans de participar a l’Alderdi Eguna del PNB, el president el consell nacional d’Unió, Ramon Espadaler, ha remarcat que el més important és que el poble de Catalunya pugui decidir en una consulta i ha afegit que també és substancial ‘garantir la continuïtat de Catalunya com a nació que té una identitat, una llengua, un model educatiu i una cultura, que té la necessitat de tenir un finançament just i la necessitat objectiva, inqüestionable també, de tenir presència internacional i europea’.

Espadaler ha assenyalat que ‘aquests dies s’ha especulat molt sobre el que s’ha anomenat la tercera via arran de l’article que el president del comitè de govern, Josep A. Duran i Lleida, va publicar dilluns’. Ha remarcat ‘el que perseguia l’article és la possibilitat, la necessitat i el compromís de poder-nos expressar democràticament, de poder votar, de poder decidir. Que el poble de Catalunya pugui decidir en una consulta és el substantiu d’aquest article’.

Espadaler ha afegit que ‘s’ha tendit a confondre equiparant aquesta anomenada tercera via a la via federal que proposa el PSC i que respectem moltíssim, però s’assemblen com un ou a una castanya. Mentre que la via federal que proposa el PSC té un objectiu últim que és garantir la unitat d’Espanya, el que proposa Duran i Lleida en el seu article és garantir la continuïtat de Catalunya com a nació que té una identitat, una llengua, un model educatiu i una cultura, que té la necessitat de tenir un finançament just i la necessitat objectiva, inqüestionable també, de tenir presència internacional i europea.’

En aquest sentit, ha reclamat a tothom que ‘siguin molt cursos i sobretot que mantinguem aquesta capacitat de sumar, que s’ha posat en evidència en el debat de política general, des dels matisos que hi són i que continuaran sent perquè aquest és un país plural en allò que és substantiu i que ens uneix: la necessitat i la voluntat de poder consultar el poble de Catalunya’. Espadaler ha afirmat que ‘fer la consulta en el 2014 és el nostre objectiu, el nostre compromís, el d’Unió, el de CiU, i d’un ventall ampli de les forces del Parlament de Catalunya’.

Espadaler ha encapçalat la delegació d’Unió que ha assistit a l’Alderdi Eguna del PNB, de la qual també n’han format part el vicesecretari general d’Unió, Toni Font, el portaveu adjunt de CiU al congrés espanyol, Josep Sánchez Llibre, els també diputats Montserrat Surroca i Antoni Picó i l’eurodiputat, Salvador Sedó.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any