Un exemple d’adoctrinament anticatalà en una escola d’Astúries

  • El filòsof Gustavo Bueno ataca el catalanisme i els defensors de la llengua

VilaWeb
Redacció
25.09.2013 - 19:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La principal raó que havia trobat l’ex-presidenta de la Comunitat de Madrid per explicar l’auge de l’independentisme era l’adoctrinament a les escoles catalanes i la invenció històrica. És un recurs habitual d’alguns mitjans i polítics espanyols a l’hora d’atacar la voluntat de sobirania de Catalunya. Però el fet és que no s’han presentat mai proves que demostrin aquestes acusacions. En canvi, el vídeo d’una conferència del filòsof Gustavo Bueno amb els alumnes d’ESO i batxillerat de l’escola Aceimar, d’Astúries, sí que és una bona mostra d’adoctrinament nacionalista espanyol.

La conferència es va fer el 19 de març proppassat (vídeo complet) i Bueno hi explicava que la defensa de la llengua catalana es devia a una voluntat de separar-se i de girar-se d’esquena als qui no són iguals. També hi ataca la llengua asturiana, que considera una invenció per a dificultar la comunicació amb la resta de l’estat espanyol. Bueno aboca pel broc gros els atacs al nacionalisme català i al catalanisme i, en canvi, deixa intacte l’espanyol.

El filòsof és membre del patronat d’honor de la Fundació per la Defensa de la Nació Espanyola (DENAES), entitat que compara el president Artur Mas i els sobiranistes amb els dictadors Hitler i Mussolini.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any