El musical ‘Goodbye Barcelona’ s’estrena avui a Barcelona

  • Sobre els Brigadistes Internacionals, es representa en català al Teatre Raval

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El musical ‘Goodbye Barcelona‘, que explica la història dels brigadistes internacionals que van lluitar a Barcelona durant la guerra de 1936-39, s’estrena avui al Teatre del Raval de Barcelona. Aquesta vegada, l’obra es representarà en català. L’obra es va representar l’any 2004 al Teatre Arcola de Londres amb molt d’èxit, especialment entre el públic català que va assistir-hi, amb l’ajuda de l’Arts Council of England, l’International Brigades Memorial Trust i el Teatre Arcola de Londres.

Es va organitzar una campanya de micromecenatge, a través de Verkami, per recaptar 6.000 euros que havien d’equilibrar el pressupost de l’espectacle. El 19 d’agost es va acabar la campanya: s’havia arribat a 6.610 euros amb aportacions de 166 mecenes.

Una història per a commoure el poble català

‘Goodbye Barcelona’ parla d’un jove jueu que participa en els enfrontaments entre els feixistes, la policia i els obrers a Cable Street el 1936. Aquests esdeveniments fan que el jove prengui consciència de l’ascens del feixisme a Europa i, després de veure una notícia sobre la guerra a l’estat espanyol, decideix d’allistar-se com a voluntari a les Brigades Internacionals i anar cap a Barcelona a lluitar per la llibertat.

En forma de drama, però amb alguns tocs d’humor, el musical pretén transmetre l’esperit de milers de britànics que van anar a Barcelona a lluitar, alhora que ret homenatge a la valentia de tota aquella gent. Per això, les cançons són passionals i colpidores, amb emblemes com el ‘No passaran’, fragments de ‘La Internacional’ o el discurs de la Passionària als brigadistes.

El musical es va estrenar a Londres en el 75è aniversari del naixement de les Brigades Internacionals, promocionat amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya. Ara arriba ací en un moment d’efervescència, quan els ciutadans catalans cerquen la llibertat del seu poble.

En declaracions a Vilaweb fa dos anys, l’autor de les peces musicals, Karl Lewkowicz, explicava la importància d’estrenar-lo a Barcelona, on va dir que emocionaria encara més que no pas a Londres, tenint en compte el significat dels fets per als catalans.

El musical es va presentar el 10 de juliol proppassat a la fàbrica Moritz de Barcelona, on es van interpretar alguns fragments de les cançons del repertori i va ser rebut amb molt d’entusiasme i expectació.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any