La consulta sobre la independència, vista des dels Estats Units

  • Comença la campanya de micromecenatge per a finançar l'edició d'un documental amb experts i personalitats residents al país

VilaWeb
Redacció
17.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’associació Dretadecidir.com va projectar d’enregistrar un documental amb entrevistes a experts i personalitats residents als Estats Units, tant americans com catalans. Al juny es van fer les entrevistes, en una ruta de 14.000 quilòmetres i tres setmanes. L’associació cerca 4.980 euros per a pagar les despeses del viatge i l’edició del documental, que comença ara, amb una campanya de micromecenatge a través de Verkami.

El rodatge del documental, que porta per títol ‘Preparats per decidir. La consulta viatja als Estats Units’, ha passat per New York, Washington, Filadèlfia, Atlanta, Nova Orleans, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco i Chicago, amb entrevistes a Mary Ann Newman, impulsora de la Fundació Farragut, ex-directora del Catalan Center de Nova York i Creu de Sant Jordi (1998); Jordi Graupera, professor de filosofia; el president del Catalan Institute of America, Jaume Soler; Gustau Alegret, corresponsal de RAC1 a Washington; Xavier Vilà, corresponsal de Catalunya Ràdio a Washington; Joan Ramon Resina, cap del departament de literatura espanyola i portuguesa de la Universitatde Stanford; Edward W. Goodson, advocat nord-americà i fundador de l’associació Americans for Catalonia; Allen Buchanan, professor de filosofia a la Universitatde Duke i expert en temes de secessió; Liz Castro, editora del llibre ‘What’s up with Catalonia?’; i Eduard Vallory, politòleg i periodista, entre més.

Podeu seguir el rodatge del documental en aquest bloc del viatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any