Teresa Forcades, protagonista a la BBC

  • Avui se n'ha emès un reportatge al World Service Radio i dimecres es va publicar un extens article sobre la 'monja que defensa la revolució bolivariana a Catalunya'

VilaWeb
Redacció
14.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La monja benedictina Teresa Forcades, impulsora amb Arcadi Oliveres del Procés Constituent, és la protagonista d’un programa especial que s’ha emès aquest dissabte al World Service Radio de la BBC. El reportatge, signat pel periodista Matt Wells, presenta al món la doble missió que s’ha imposat Forcades des del Monestir de Sant Benet, de servir a Déu i a la política. Wells, que aquest estiu s’ha passat unes quantes setmanes a Catalunya seguint la monja, la presenta com ‘una ferma partidària de la independència de Catalunya, de la nacionalització dels bancs, de l’abandonament de la UE i de la revolució espanyola’.

Durant la preparació del reportatge especial, el periodista novaiorquès Matthew Wells va piular al seu compte de Twitter la seva admiració per la capacitat comunicativa de Teresa Forcades. En aquest piulet, Wells no es va estar de comparar-la, en aquest aspecte, amb l’ex-president dels EUA Bill Clinton. En concret va dir: ‘Acabo de veure el personatge polític amb més talent natural des de Bill Clinton esperonant una multitud de gent a la plaça d’un poble català. És una monja benedictina.’

Contactat aleshores per VilaWeb, el periodista va explicar que preparava justament el documental sobre la figura de Forcades i ‘com el cristianisme encaixa en el nou moviment independentista’. ‘Cada vegada és més coneguda a tot el món i jo la vaig conèixer gràcies a un reportatge del diari The Guardian de fa uns quants mesos’, comentava.

El reportatge, que s’ha emès a les 19.32 (GMT), es reemetrà cinc vegades més fins dimarts.

La monja que defensa la revolució bolivariana a Catalunya

Paral·lelament al reportatge de Matt Wells, Teresa Forcades també és el centre d’interès d’un reportatge publicat l’11 de setembre per Anahí Aradas al servei Mundo de la BBC. L’article ‘La monja que defiende la revolución bolivariana en Cataluña‘, que defineix Forcades com una ‘defensora a ultrança una reforma política radical a Catalunya inspirada en el socialisme del segle XXI d’Hugo Chávez’, explica les claus de la seva popularitat i el seu pensament polític.


Notícies relacionades:

Entrevista amb Teresa Forcades: ‘Per a envoltar la Caixa ja tenim prou gent’ (23-8-2013)

Teresa Forcades, ‘el personatge polític amb més talent natural des de Bill Clinton’ (24-7-2013)

The Guardian dedica en portada un reportatge a Teresa Forcades, ‘la monja roja i radical’ (17-5-2013)

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any