Ofensiva mediàtica contra Catalunya des de Madrid

  • La portada més agressiva, la de La Gaceta, que publica unes declaracions del batlle Trias amb una foto de l'ase català

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
10.09.2013 - 09:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un dia abans de la Diada, bona part la premsa espanyola editada a Madrid ha començat una clara ofensiva contra Catalunya. El titulars i les portades d’El Mundo, l’ABC, la Razón i La Gaceta en són una bona mostra. La més agressiva, la de La Gaceta, diari d’Intereconomía, que publica unes declaracions del batlle Trias sobre l’eliminació de Madrid com a seu olímpica amb una foto de l’ase català.

ABC: ‘Catalunya rep un 7% més que Madrid’

L’ABC titula ‘Catalunya rep un 7% més que Madrid’, il·lustrant l’article amb una foto sencera de portada amb una mà amb la bandera madrilenya que posa diners a una guardiola sostinguda per una altra mà amb la bandera catalana. A banda, l’editorial del diari és avui una crítica ferotge al president Mas titulada: ‘Mas: mentides d’ahir, mentides d’avui’.

El Mundo: ‘Mas es vanta de superar Luther King amb la seva cadena’

El diari El Mundo es burla del discurs d’Artur Mas ahir en la inauguració del Born Centre Cultural. Titula: ‘Mas es vanta de superar Luther King amb la seva cadena.’ I, al subtítol: ‘Presumeix que “en un país més petit” reunirà “molts més” dels que van participar a la marxa del ‘I have a Dream’ a Washington”.’

La Razón: ‘Rajoy ratificarà a Mas després de la Diada que no permetrà la consulta’

Finalment, el diari La Razón titula: ‘Rajoy ratificarà a Mas després de la Diada que no permetrà la consulta’. En els subtítols diu que Rajoy farà servir arguments jurídics per denegar la petició del president català i critica que els organitzadors de la cadena humana demanin en un manual de no dissoldre’s fins que no hagi passat un fotògraf.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any