‘Que sigui una altra lliçó per al món i sobretot Espanya’

  • Els participants en la Via Catalana de l'Onze de Setembre expliquen què n'esperen

VilaWeb
Redacció
04.09.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Què n’esperen, els participants, de la Via Catalana? Quins desigs tenen? Què volen que passi l’endemà? La resposta més repetida és, sens dubte, les ganes de tornar a demostrar que la societat no vol que els polítics s’adormin. Qui-sap-los participants expliquen que tenen per objectiu d’impedir que el procés que s’ha començat reculi.

‘Que sigui una altra lliçó per al món i sobretot Espanya, que no ens escolta. Què n’espero? Que els partits d’aquí a Catalunya, sobretot el president i els consellers, reaccionin com l’any passat, que s’adonin que la gent no anem de broma, que ho necessitem, que és urgent i fonamental per nosaltres, però sobretot pels nostres fills, néts…’, hi diu l’Àngels.

Un altre dels missatges compartits és les ganes que es marqui una data concreta per a la consulta. Molts pensen que la cadena humana de l’Onze de Setembre pot ajudar a fixar-la aviat.

També força entrevistats diuen que voldrien enviar una imatge potent perquè l’estat espanyol i el món s’assabentessin de la voluntat del poble català.

Els participants ens expliquen quin tram tenen assignat, amb qui hi aniran i la gresca que pensen fer. Els més previsors han pogut escollir el lloc que els era més pràctic, però també n’hi ha que aniran ben lluny de casa, amb la intenció de fer turisme o d’ocupar els indrets que no siguin tan densos.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any