Una vintena d’assajos de la Via Catalana en dos dies

  • L'ANC demana per carta a Mas i de Gispert que participin a la cadena de la diada · Guardiola la secunda

VilaWeb
Redacció
24.08.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest cap de setmana hi ha un esclat de cadenes humanes com a assaig de la Via Catalana de l’Onze de Setembre. Des del cim de la pica d’Estats fins a sota de les aigües marítimes del Maresme, passant per Girona, la Franja de Ponent i la connexió entre el Principat i el País Valencià. A més, també hi ha tot un seguit de cadenes humanes a l’estranger, entre les quals es destaca la que es farà demà a la capital escocesa, Edimburg.

Pica d’Estats

Al cim de la pica d’Estats s’hi trobarà una expedició disposada a defensar la independència a 3.143 metres d’altura. L’ANC del Pallars Sobirà anima a participar un màxim de mil persones, per temes de seguretat, i tindrà a la seva disposició més de setanta voluntaris. Començarà a les deu del matí i es preveu tenir-la enllestida cap a la una del migdia. La quota per a pujar a la pica, entre vint i vint-i-cinc euros, inclourà una samarreta commemorativa, un sopar, l’assegurança i el servei de taxis fins a l’aparcament del peu de la muntanya. 

Un paquet ben complet per a fer el cim on, ara fa trenta anys, el president Pujol va batre el rècord de l’expedició més nombrosa que arribava al sostre més alt i carregat de simbolisme del país. 

Girona

Girona també farà un assaig de la cadena aquest cap de setmana. Els participants són convocats a la plaça de Catalunya a les 19.30 avui dissabte. La cadena començarà a les 20.10 amb el senyal d’un coet i encerclarà el riu Onyar del centre de la ciutat. El simbolisme serà present també a l’acte perquè un segon coet anunciarà les 20.14 d’horabaixa, per fer referència a l’any en què es pretén esdevenir estat lliure.

La cadena la formaran dues branques humanes que es desplegaran per la Rambla i pel carrer de Santa Clara i s’enllaçaran a través d’un pont. En acabat, es llegirà un manifest i es faran parlaments davant l’ajuntament, a la plaça del Vi. L’acte l’organitza l’assemblea territorial de l’ANC. 

Mataró

I arribant ja a terres costaneres, entre mar i terra, es farà la convocatòria de l’Assamblea Nacional Catalana i la Societat de Pesca i Activitats Subaquàtiques (SPAS) de Mataró. La peculiaritat és que és una cadena submarina que lligarà participants de peu sobre la sorra amb submarinistes capbussats mar endins, a un màxim de tres metres. A més, entre persona i persona s’hi intercalarà una estelada.

Franja de Ponent i Terres de l’Ebre

País Valencià i Principat s’uniran amb la cadena humana simbòlica que pretén enllaçar el Principat amb la Franja de Ponent. La unió es farà a través del pont de la N-420 al riu Algars, als termes de Caseres (Terra Alta) i Calaceit (Matarranya). Els actes començaran a les 17.00, amb una reunió de la territorial de l’ANC a Calaceit, i la cadena es farà a les 20.00.

La llista de les cadenes humanes d’aquest cap de setmana al món:

Dissabte 24 d’agost:

Buenos Aires (Argentina):  a les 16.00, a la Plaza del Congreso –> a les 21.00 hora catalana.

Houston, Texas (EUA): a les 10.00, NASA Houston –> a les 17.00 hora catalana.

Montevideo (Uruguai): a les 15.00, a la plaça José Pedro Varela (Av. Brasil i Br Artigas) –> a les 20.00 hora catalana.

Rosario (Argentina): 24 d’agost a les 15.00, al Monumento Nacional a la Bandera –> a les 20.00 hora catalana.

Boulder (EUA): 24 d’agost a les 17.00, al Parc Chautauqua –> a les 23.00 hora catalana.

Diumenge 25 d’agost

11.00 hores: Los Angeles –> a les 20.00 hora catalana.

11.00 hores: Sao Paulo  –> a les 16.00 hora catalana.

11.00 hores: Toronto (Canadà  –> a les 20.00 hora catalana.

11.30 hores: Paraná (Argentina) –> a les 16.30 hora catalana.

15.30 hores: Tòquio –> a les 8.30 hora catalana.

16.00 hores: Hamburg (Alemanya) –> a les 16.00 hora catalana.

16.30 hores: Edimburg (Escòcia)  –> a les 15.30 hora catalana.

17.00 hores: Berlín (Alemanya)  –> a les 16.00 hora catalana.

18.00 hores: Colònia (Alemanya)  –> a les 16.00 hora catalana.

I ací tots els actes que s’estendran a tot el món fins a l’Onze de Setembre.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any