El PSOE torna a demanar la dimissió de Rajoy i l’acusa de ‘comprar el silenci’ de Bárcenas

  • ICV també demana que plegui i ERC constata que no té les facultats necessàries per dirigir Espanya

VilaWeb
ACN
12.08.2013 - 16:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PSOE ha tornat a demanar la dimissió del president espanyol, Mariano Rajoy, i l’ha acusat de “comprar el silenci” de Luis Bárcenas, extresorer del partit. Després que el diari ‘El Mundo’ hagi publicat que Bárcenas tenia el sou més alt del partit els anys 2011 i 2012 i que continuava en nòmina el maig de l’any passat, el secretari d’Organització del PSOE, Óscar López, ha considerat que és “insostenible” que Espanya estigui presidida per algú que “menteix dins i fora del Parlament” i que ha demanat esforços als espanyols mentre pagava grans sous a Bárcenas. En la mateixa línia s’han expressat a Rac 1 el portaveu d’ICV al Congrés, Joan Coscubiela, i el seu homòleg republica, Alfred Bosch.

“Molta gent pensa avui que el que estan fent era comprar el silenci de Bárcenas. És el que sembla avui quan veiem que sí que estava dins del PP i que tenia xofer, secretària i el millor sou. Moltes mentides i molta corrupció per part de Rajoy i Cospedal”, ha resumit López, que ha exigit als dirigents que “d’una vegada per totes diguin la veritat”, perquè Rajoy “va dir poques coses durant la seva compareixences però el que va dir era mentida”.

També ha aprofitat per opinar sobre el cas el mateix secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, que a través del seu Facebook ha constatat que “la versió de Rajoy cau a trossos” després del que s’ha publicat en els últims dies.

Des d’ICV, Joan Coscubiela ha insistit que Rajoy és “políticament corrupte”, i ha opinat que la dimissió és l’única alternativa que té, perquè “totes les evidències posen de manifest que ell i altres han estat col·laboradors necessaris d’una persona que ells mateixos diuen que és un delinqüent”. Al seu parer, el popular ha de plegar perquè si no, ha dit, pot provocar la corrupció de la pròpia democràcia tenint un president del govern que ha pagat fins a 18.000 euros al mes “per callar i ocultar una xarxa de sobresous”.

En un sentit similar s’ha pronunciat Alfred Bosch, que també a Rac 1 ha apuntat que “o Rajoy menteix o és que no s’ha assabentat de res”. “El dubte és si Rajoy i la seva gent són curts i no han vist el que passava davant dels seus propis nassos. Si són tan rucs perquè això se’ls hagi passat per alt és que no poden governar”, ha opinat.

CiU, per la seva part, s’ha limitat a remetre’s al que va dir el seu portaveu al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, que va dir llavors que si no deia la veritat en seu parlamentària, ja sabria llavors les conseqüències. “Ni tan sols seria necessària una moció de censura”, va remarcar fent referència també a la dimissió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any