Pere Navarro demana al PSC i als membres del govern que no participin a la cadena humana

  • Considera la Via Catalana, que ja té 275.000 adhesions, 'irresponsable'

VilaWeb
Redacció
03.08.2013 - 11:48

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, considera ‘irresponsable’ la cadena humana que ha organitzat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per a l’Onze de Setembre i ha demanat a tots els membres i simpatitzats del PSC i del govern català que no hi participin. En una entrevista a Europa Press, diu que troba inapropiat que s’utilitzi la Diada per a reivindicar la independència argüint que la festa ‘és de tots els catalans, tant dels que volen la independència com dels que no, com dels federalistes, els centralistes i els d’esquerres i de dretes’.

Preguntat sobre la presència, a la manifestació de la Diada de l’any passat, de destacats membres del PSC com Ernest Maragall –aleshores encara militant socialista–, Marina Geli, Montserrat Tura o Àngel Ros, ha dit: ‘Alguns van fer una lectura equivocada i pensaven que la manifestació servia per a reivindicar alguns drets per a Catalunya; altres [en referència a la direcció del PSC] vam fer la lectura d’allò que realment va ser la manifestació, una manifestació a favor de la independència’.

25.000 inscrits en dos dies

Justament aquesta setmana s’han multiplicat les inscripcions a la cadena. Si dimarts, en conferència de premsa, l’ANC va anunciar que el nombre d’inscrits era de 250.000 persones, tres dies després, en una entrevista a Catalunya Ràdio, la presidenta de l’entitat, Carme Forcadell, va tornar a actualitzar la xifra: ja en són vint-i-cinc mil més, els inscrits, fins a 275.000.

Tal com va fer en la conferència de premsa, Forcadell insisteix a fer una crida perquè Barcelona es desplaci a tot arreu de la Via Catalana per aconseguir omplir-la. Dimarts, la presidenta de l’ANC va explicar que entre Vilafranca del Penedès i Malgrat de Mar ja era tot ple. ‘Estem contents, però hem de ser molts més’, va dir. Per això va fer una crida a la gent de l’àrea metropolitana, que es desplacés als trams que encara no s’havien omplert: ‘L’any passat, el país va anar a Barcelona. Ara necessitem que Barcelona es desplaci al territori; hem de demostrar que som un país.’

‘Hi ha molta gent inscrita a Barcelona. Demano que tothom qui pugui es desplaci i deixi les ciutats a gent gran o amb mobilitat reduïda’, ha afegit en l’entrevista. Els qui es desplacin del seu lloc de residència, ha assegurat, es trobaran als vuitanta-sis municipis per on passa la cadena ‘quasi com una festa major’, atès que en tots s’han programat activitats des del matí per a residents i visitants. I ha recomanat que s’hi arribi abans de les tres de la tarda.

Durant l’entrevista també s’ha revelat que ja s’han sumat vuit-cents fotògrafs i mitjans aeris per poder gravar la cadena.

ACTUALITZACIÓ: Quins trams de la Via Catalana queden per omplir?

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any