EUPV demana explicacions a Cotino per l’aparició d’empreses de la seva família als papers de Bárcenas

  • La formació assenyala que la família del president de les Corts podria haver finançat de manera irregular el PP a canvi d'adjudicacions

VilaWeb
ACN
17.07.2013 - 17:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat i portaveu adjunt d’Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) en les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha assenyalat que el president de la cambra, Juan Cotino, ha de donar ‘moltes explicacions’ per l’aparició de les empreses de la seva família en la comptabilitat de l’ex-tresorer del PP Luis Bárcenas. Segons que ha exposat Blanco, l’empresa Sedesa podria haver finançat de manera irregular el PP i ha recordat que ha rebut més de 1.800 milions d’euros en adjudicacions per part de la Generalitat Valenciana. Per al diputat, ‘cal que Cotino done explicacions urgentment abans que li toque desfilar pels tribunals’.

El portaveu adjunt d’EUPV també ha recordat la implicació directa de Sedesa en el cas del presumpte finançament il·legal del PP valencià en el marc del cas Gürtel i ha assenyalat que de la llista de Bárcenas, l’empresa Sedesa ‘és, de lluny, la que més adjudicacions ha rebut per part de la Generalitat Valenciana’.

‘Cotino no és mereixedor de la presidència de les Corts i fa temps que hauria d’haver abandonat després dels escàndols, com els intents de callar a les víctimes de l’accident del Metro o les irregularitats massives en la visita del papa’, ha reclamat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any