Els continguts de Facebook que ens condemnarien en uns altres països

  • Amnistia Internacional detecta amb una aplicació les dades del nostre compte perseguides per alguns governs

VilaWeb
Redacció
22.07.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sovint es parla de les implicacions, perills i amenaces que pot representar l’ús que fan grans empreses d’internet de les dades dels usuaris. La delegació neozelandesa de l’ONG Amnistia Internacional ha anat una mica més enllà i ha volgut mostrar, amb Trial by Timeline, què podria passar a qualsevol membre de la xarxa social Facebook si les seves dades fossin analitzades per certs governs i règims dictatorials.

A Trial by Timeline, qualsevol individu amb un compte obert a la principal xarxa social mundial té l’oportunitat de comprovar, en pròpia pell, per quins continguts del seu perfil podria ésser perseguit en segons quins països del món.

L’usuari ha de permetre l’accés segur a les dades del seu perfil personal, perquè les examini minuciosament l’aplicació: la llista de contactes, els vincles directes amb associacions de drets humans, els esdeveniments en què s’ha participat, les fotografies que hi ha penjades… En pocs minuts, el programa dicta sentència: al veredicte s’indica si la nostra activitat habitual a Facebook ens exposaria a una condemna o a persecucions judicials en uns altres països.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any