Unitat Catalana ha presentat la seua carta municipal

  • Dm. 30 de juny del 2013
    Unitat Catalana va presentar el passat divendres la seua carta municipal enfocada al català i al patrimoni cultural ...>>

VilaWeb
Redacció
30.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquesta carta, presentada divendres, és un document de 8 punts pel desenvolupament del català en 226 municipis nord-catalans. La carta ‘té com a objectiu ensenyar que qual que sigui la pertinença política, cada batlle o candidat pot comprometre’s en el desenvolupament del català. ‘. Ja 9 municipis l’han signat, són : La Menera, Canet de Rosselló, Montner, Perpinyà, Baixàs, Toluges, Canoes, Cases de Pena, Sant Feliu d’Avall; Així com també l’Aglomeració Perpinyà-Mediterrània.

En aquesta carta, els municipis es comprometen a utilitzar el català en les publicacions municipal, conservació i millora de la conservació del patrimoni, la defensa de l’ensenyament del català, el suport i el desenvolupament dels intercanvis culturals, la presència de la senyera en l’edifici municipal…. Per altre banda, Jaume Roure, president d’Unitat Catalana, va afirmar que el partit ‘ja ha començat la campanya electoral per les eleccions municipals del 2014’. El que encara no ha aclarit és si el partit formarà part a Perpinyà de la llista de l’actual batlle, Jean Marc Pujol, ja que en aquesta llista, teòricament, ja te un acord i hi aniran membres de CDC que, cal recordar, van signar un pacte amb l’UMP per aquestes eleccions municipals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any