Navarro: ‘El PSC fa història en el terreny nacional’

  • S'ha declarat disposat a apropar-se a ERC 'si deixa de ser còmplice de les retallades de CiU'

VilaWeb
ACN
29.06.2013 - 13:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha assegurat aquest dissabte al consell nacional del partit que “estem absolutament disposats a acostar-nos a ERC quan deixin de ser còmplices de les retallades de CiU i quan prioritzin el seu calendari social”. El líder socialista respon així a la crida que li ha fet el corrent crític Avancem. I ha afegit que el PSC ‘fa història en el terreny nacional’, perquè ‘recupera la tradició federalista’.

El líder del PSC s’ha mostrat partidari d’acostar posicions amb ERC, sempre i quan “deixin de ser còmplices de les retallades de CiU” i “quan prioritzin el seu calendari social”. Amb aquestes paraules, Navarro respon a la crida que li fa el corrent crític del PSC Avancem, liderat per Joan Ignasi Elena. El dirigent socialista també ha titllat de “lamentable” que Mas “estigui més preocupat per no fer enfadar Oriol Junqueras que per les beques menjador”.

D’altra banda, el primer secretari del PSC ha assegurat que “en el terreny nacional el PSC està fent història”. “Davant els que treballen per eixamplar la separació, per conrear l’enfrontament i per destacar les diferències, els socialistes estem treballant per donar valor al que ens uneix, per destacar la solidaritat entre els pobles d’Espanya, per construir grans acords i grans pactes de país i de futur”, ha sentenciat Navarro. Segons ell, el PSC “està treballant per resoldre la crisi territorial i els problemes d’encaix entre Catalunya i Espanya”.

El primer secretari ha ressaltat que els socialistes estan “recuperant la tradició del catalanisme federalista” i “impulsant un procés de reforma territorial i de regeneració democràtica transcendental al conjunt d’Espanya”. “Volem una reforma constitucional federal per contribuir a un debat imprescindible per recuperar la confiança de la ciutadania en els polítics i les institucions de govern”, ha expressat. Navarro ha augurat un “gran acord” amb el PSOE en el consell territorial que se celebrarà el 6 de juliol a Granada.

El dirigent socialista també ha posat sobre la taula els casos de corrupció que afecten CDC i ha manifestat que “el president de la Generalitat, que diu estimar tant Catalunya, hauria d’estar preocupat perquè en el nostre país generi tan soroll la detenció de Bárcenas i tants silencis la llibertat de Millet”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any