Figueres qualifica de mala notícia per a Catalunya Nord la no construcció del TGV fins la frontera

  • Marta Felip assegura que 'és incongruent' que França és desvinculi del Corredor Mediterrani 'quan és una prioritat europea'

VilaWeb
Redacció
28.06.2013 - 19:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La batllessa de Figueres, Marta Felip, ha assegurat que la renúncia del govern francès d’unir París amb la frontera per alta velocitat ‘és una mala notícia per a Catalunya Nord’ que havia lligat ‘el creixement de la seva economia a aquesta infraestructura’. En aquest sentit, Felip ha assegurat que ‘és incongruent’ que França es desvinculi definitivament del Corredor Mediterrani quan aquest ‘és una prioritat europea’. Felip, que ha reconegut que l’actual context econòmic no és el millor per afrontar grans despeses en infraestructures, ha recordat que l’actual traçat que uneix Montpeller amb Perpinyà ‘està vorejant la saturació’ el que feia indispensable el nou traçat.

Felip ha assegurat que el pitjor de la renúncia de l’estat francès a connectar París amb la frontera per alta velocitat és el perjudici econòmic que suposarà per a Catalunya Nord que havia basat el seu creixement econòmic a la realització d’aquesta infraestructura.

En aquest sentit, Felip ha recordat que el traçat d’alta velocitat suposava un doble fil ferroviari per tal que mercaderies i passatgers no haguessin de compartir traçat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any