Corbacho convida els membres del PSC que vulguin la independència a anar-se’n del partit

  • 'El PSC no serà mai un partit independentista, que ningú no en tingui cap dubte', diu l'ex-ministre

VilaWeb
Redacció
25.06.2013 - 08:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Celestino Corbacho, diputat del PSC i ex-ministre de Treball espanyol, ha fet unes declaracions rotundes contra els membres més catalanistes del partit, sobretot els que es decanten per la independència. ‘El PSC no és independentista, i si cap company arriba a la conclusió que li han tocat els aires de la independència haurà de pensar que és més fàcil que ell canviï que no pas que canviï el PSC’, ha dit en una entrevista a RAC-1.

Les paraules de Corbacho contrasten amb les declaracions recents de destacats ex-dirigents socialistes, com ara els ex-consellers Joaquim Nadal i Antoni Castells, que van dir que votarien sí a la independència en un referèndum.

A més, Corbacho s’ha atribuït la paternitat de la campanya de l’Hospitalet de Llobregat pel no a la independència. ‘El fulletó de l’Hospitalet, el vaig fer jo al novembre amb vista a les eleccions. Quan va arribar el fulletó pel federalisme vaig dir que allò a l’Hospitalet no ho entendria ningú. I que dir que el lema havia de ser “No a la independència, vota PSC.”

Finalment, ha dit que quan els socialistes havien votat a favor de la moció pel dret de decidir al parlament ell hi havia votat a contracor.

El PSC es troba en un atzucac en el procés de transició nacional. D’una banda, ha fet passes en defensa del dret de decidir, votant també a favor de la comissió parlamentària sobre aquesta qüestió, però d’una altra s’exclou del pacte nacional que es constituirà demà i que aplegarà CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP, juntament amb una trentena d’entitats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any