‘Santpedor, municipi per la independència’, a la televisió alemanya

  • Vídeo de la principal revista esportiva d'Alemanya dedicat al poble natal de Guardiola

VilaWeb
Redacció
25.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Santpedor, municipi per la independència’, diu el rètol que hi ha a l’entrada d’aquest poble del Bages on va néixer Pep Guardiola, presentat ahir com a nou entrenador del Bayern de Munic. I aquesta és la imatge amb què comença un reportatge que publica la web de la principal revista esportiva alemanya, Kicker, dins un especial de vídeos i de reportatges dedicats a Guardiola. Parla de les primeres passes de Guardiola, amb imatges de Santpedor i amb declaracions d’Antoni Bécares, ex-director de l’escola Llissach, i de l’ex-professora de Pep Guardiola a la Salle de Manresa, Maria Carme Bosch. També s’hi poden veure imatges de la Masia, de la Penya Blau-grana de Santpedor i del portaveu d’aquesta entitat, Jordi Serrano.

Què explica el vídeo?

El reportatge és un viatge als inicis de Guardiola, allà on tot va començar: Santpedor. Explica que casa seva era a la plaça de la Generalitat i que les portes dels garatges li servien de porteria. A l’escola sempre hi duia una pilota. Tant el director de l’escola com una mestra recorden que ja de petit exercia de líder i tenia un caràcter dominant.

Després se’n va anar a la Masia i, a la primeria, no li va resultar fàcil, recorda la mestra, perquè era lluny de la família i del poble. Però qui té una gran mentalitat, com ell, diu, pot fer una gran carrera. Finalment, el president de la Penya Blau-grana de Santpedor, un amic d’infància de Guardiola, explica que va costar molt de convèncer-lo perquè acceptés que el camp de futbol municipal portés el seu nom.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any