La CUP es presenta a València per ‘transformar una ciutat cada dia més fosca’

  • Ahir es va fer l'acte de presentació amb intervencions de Quim Arrufat (CUP) i Xabier Mikel Errekondo (Amaiur), a banda dels portaveus d'Alternativa per València-CUP

VilaWeb
ACN
16.06.2013 - 09:24

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alternativa per València-CUP (Twitter, Facebook) es va presentar públicament ahir com una força municipalista, sorgida des dels moviments socials i des de l’independentisme ‘per transformar una ciutat cada dia més fosca’. Així ho va indicar un dels seus portaveu, Natxo Calatayud, moments abans d’iniciar-se l’acte de presentació de la CUP de València, a la plaça Viriat de la ciutat. Calatayud va explicar que l’agrupació decidiria en un futur de manera assembleària si concorre a les pròximes eleccions municipals a la ciutat, si les bases consideren que és el moment ‘d’una alternativa política no només al carrer sinó a les institucions’.

El seu bateig polític es va fer amb un acte polític que va comptar amb la presència del diputat al Parlament de Catalunya, Quim Arrufat, del portaveu d’Amaiur al congrés espanyol Xabier Mikel Errekondo així com de representats de diferents moviments socials al País Valencià i dels portaveus de la CUP-València, Natxo Calatayud i Imma Milan.

Entremig de les intervencions polítiques, l’acte va comptar amb un apartat amb actuacions infantils, muixerangues i dolçainers així com les actuacions de l’actor Sergi López recitant el poeta Vicent Andrés Estellés i un petit concert de Feliu Ventura i Borja Penalba.

Un dels portaveus de la CUP-València, Natxo Calatayud, va definir el projecte com ‘una eina municipalista, que neix des del moviments socials i des de l’esquerra independentista, de baix cap a dalt, per transformar aquesta ciutat enfosquida, per remoure consciències i donar respostes i propostes des d’eixa esquerra independentista i els moviments socials’.

Sobre una possible candidatura a les eleccions a la ciutat, Calatayud va explicar: ‘No tenim res a perdre, ho volem absolutament tot, desacomplexadament’ però va deixar la decisió en mans de l’assemblea perquè ‘som nosaltres els que marquem l’agenda política, hui estem començant a construir i teixint ponts, comencem ara a tenir eixe debat polític’, va dir.

El fet d’haver escollit València ‘no és per una decisió estratègica sinó perquè hi ha moviments socials i casals que lluiten des dels barris, amb alternatives i tot això ha arribat el moment que s’unisca amb una alternativa comú’, va defensar el portaveu.

Al seu torn, Imma Milan va afegir que ‘la segona capital dels Països Catalans, sembla com un mirall de com anirà el moviment, però tenim present que venim d’un moviment independentista amb presència a tot el País Valencià’.

Preguntats sobre si una candidatura a les eleccions podria fer dividir el vot d’esquerres i independentista a la ciutat, Natxo Calatayud va dir: ‘Cadascú té la seva força, ja ens esforçarem perquè estiga clarificat’. Calatayud va afegir que la CUP-València era ‘radicalment anticapitalisita i desacomplexadament independentista, creiem en els Països Catalans com a marc de construcció nacional, no hi ha cap opció que ens discutisca i puga competir amb nosaltres amb eixos posicionaments’.

Present a l’acte, el diputat al Parlament per la CUP, Quim Arrufat, va explicar que la formació dóna suport al projecte de València perquè la presència de l’esquerra independentista ha estat continuada ‘i sempre hem mirat a veure quan consideraven ells que era necessària’. Arrufat va celebrar que en aquest moment a la ciutat de València hi hagi ‘una suma per estructurar un espai polític’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any