La catalana Helena Boada ja té via lliure per a jugar amb Eslovènia

  • 'Jugaré amb Eslovènia perquè no ho puc fer amb Catalunya', va dir la jugadora, que ja ha rebut el passaport eslovè

VilaWeb
Redacció
05.06.2013 - 10:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La jugadora de bàsquet Helena Boada, de vint-i-sis anys i nascuda a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat), ja pot competir oficialment amb la selecció d’Eslovènia. Ahir va rebre finalment el passaport eslovè, després d’uns quants mesos de tràmits i just el dia abans de marxar cap a Bulgària amb la selecció per jugar la primera fase del pre-europeu de bàsquet. Boada ha dit públicament que s’estimava més jugar amb Eslovènia i no amb Espanya perquè no ho podia fer amb Catalunya.

Arran de les declaracions que va fer, a Catalunya Ràdio, alguns mitjans de comunicació espanyols es van fer ressò del seu cas, esparverats. Boada va rebre també molts insults i atacs a la xarxa. ‘No hi he donat gens d’importància. Jo estic tranquil·la amb mi mateixa, he seguit els meus ideals i el que penso i el que he dit és el que sento’, diu en una entrevista al diari El 9 Esportiu.

Fins ara ja havia jugat uns quants partits amistosos amb la selecció d’Eslovènia, però el debut en partit oficial serà divendres, en un partit contra Bulgària.

El mes de setembre, Boada va publicar a Twitter una imatge del passaport espanyol, acompanyant-lo de la frase: ‘El meu passaport té els dies comptats.’

I ahir va publicar una imatge amb el nou passaport, amb la frase ‘Hola, sóc l’Helena’, en eslovè:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any