Com podeu seguir la revolta turca per internet

  • Us oferim les millors adreces i serveis per estar al corrent dels fets d'aquell país

VilaWeb
Redacció
04.06.2013 - 01:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des de fa nou dies, Turquia viu una situació excepcional. El debat sobre un jardí d’Istambul que el govern volia destruir ha anat creixent fins a esdevenir un conflicte obert al carrer, amb manifestants ferits i enfrontaments constants a les principals ciutats. El rerefons és l’enfrontament entre els sectors més dinàmics de la societat turca i el govern islamista, un xoc entre dos models de futur per a un dels països més complicats de llevant.

Per orientar-vos en la revolta turca, VilaWeb us ofereix una selecció dels enllaços més interessants. En destaquem sobretot enllaços en anglès, però també en turc, llengua que podeu traduir al català a través del Google Translate.

Diaris: El digital Bianet és el diari més clarament identificat amb la revolta. Bianet té una pàgina en anglès però amb un ritme d’actualització molt més lent que no el de la pàgina original en turc.

Entre els grans diaris en paper, es destaca per la informació en anglès Hürriyet. Hürriyet és considerat el gran diari liberal de Turquia i manté una posició clarament secular. 

En el seguiment de les informacions d’aquest conflicte també sobresurt Bir Gün, un petit diari rotundament esquerrà d’Istambul.

Finalment l’agència de notícies kurda Firatnews també està seguint en detall els fets i té versió en anglès

Televisió: Istambul i Turquia tenen moltes televisions. En el seguiment del conflicte s’hi destaquen CNN Türk (la versió turca de la CNN) i Sky360. La televisió oficial és TRT.

A Ustream han aparegut canals improvisats que envien imatges de la mobilització, com ara aquest i aquest altre.

Twitter. L’etiqueta #occupygezi és la més usada pels manifestants. També s’usa molt #Taskim, del nom de la plaça on es concentren els manifestants.

Istagram. Aquest web ensenya les millors fotos de la protesta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any