Lluís Llach, Sopa de Cabra, Miquel Gil i Pastora entre més al concert per la independència

  • Les entrades es posaran a la venda el 3 de juny · Es farà el 29 de juny a les 20.00

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.05.2013 - 16:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Lluís Llach, Sopa de Cabra, Miquel Gil,  Pastora, Joana Serrat, Jofre Bardagí, Jordi Batiste, Beth, Bikimel, Cesk Freixas, Companyia Elèctrica Dharma, Cris Juanico, David Alegret, Fermín Muguruza, Gerard Quintana, Gossos, Joan Dausà, Lídia Pujol, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Mayte Martín, Paco Ibáñez, Pascal Comelade, Pep Sala, Quico Pi de la Serra, Sabor de Gràcia, Titot i David Rosell, entre més, actuaran al Concert per la Llibertat que es farà el 29 de juny vinent al Camp Nou a les vuit del vespre. En total, una seixantena d’artistes. Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) pretenen amb aquest concert donar el tret de sortida a una campanya de sensibilització de la societat catalana en favor del dret de decidir que ha de culminar amb la cadena humana que preparen per al proper Onze de Setembre. Segons la presidenta d’Òmnium, Muriel Casals, el país viu un moment històric i decisiu, i aquestes dues entitats volen implicar i moure a la societat civil en favor d’aquest dret.

‘Venim de mesos trepidants i sabem cap on anem, que volem exercir el dret de decidir’, ha declarat la presidenta d’Òmnium, que ha afegit que cal sumar el màxim nombre possible de ciutadans en favor d’aquesta qüestió. La presidenta de l’ANC, Carme Forcadell, ha augurat que el concert del 29 de juny seria un èxit i que serviria per agafar forces per a la cadena humana prevista pel setembre i per assolir l’objectiu de la consulta. Forcadell ha considerat que és important que la societat civil es mostri unida perquè el procés avanci.

La direcció artística i escenogràfica del concert corre a càrrec de Gerard Quintana i Lluís Danés. En la conferència de premsa de presentació, Quintana ha celebrat que hi hagi tants artistes disposats a col·laborar amb l’esdeveniment.

L’espectacle es basa en un repàs de cançons estretament relacionades en la llibertat i amb el qual es vol rememorar l’emblemàtic concert de Lluís Llach de l’any 1986 en aquest mateix escenari. De fet, el director artístic del concert, Gerard Quintana, ha dit que Llach i les seves cançons tindran un paper més que destacat en el concert. Algunes cançons de Lluís Llach seran interpretades per cantants de diferents països i de diferents generacions. Tot i no voler donar gaire detalls per mantenir l’expectació, Quintana ha avançat que hi hauria moltes sorpreses. També ha volgut posar de relleu el fet que, en aquest esdeveniment, ‘la música torni a estar al servei de la llibertat’. Aquest és, segons ha dit, l’esperit que mou el concert. L’esdeveniment, ha assenyalat, ‘vol ser conseqüent amb aquest lema’ i per això totes les cançons hi giraran al voltant.

L’escenografia també intentarà reflectir aquest esperit. Lluís Danés ha explicat que, quan va pensar en l’escenari, va imaginar ‘una escala per arribar a tocar l’estel que ens guia des de fa temps’. ‘Sempre dic que les escales ja són posades i ara només cal pujar-hi per tocar les estrelles’, ha declarat Danés, que ha dissenyat un ‘bosc d’escales’ per al centre de l’escenari. ‘Serà un dia històric, el recordarem sempre’, ha sentenciat, per afegir després que una de les coses que ha volgut és que hi hagués molta qualitat a nivell musical, tècnic, escenogràfic i visual. ‘Si ens veuen des del món, cal que donem la millor cara i el millor talent.’

El concert començarà a les vuit del vespre i és previst que acabi cap a les dotze. Abans, però, a partir de les quatre la tarda, a l’esplanada de l’estadi hi haurà una Fira d’Entitats amb tot d’activitats públiques. Les portes de l’estadi s’obriran a les sis perquè els espectadors puguin anar entrant.

La venda d’entrades, més de setanta mil, es farà exclusivament a través d’internet a partir del dilluns 3 de juny, a les webs concertperlallibertat.cat, a telentrada, al Tresc i a atrapalo.com. El preu variarà tenint en compte la situació dels seients: dels dotze euros fins als cent cinquanta.

El FC Barcelona cedirà el Camp Nou per fer-hi el concert, que vol ser un missatge clar de la fortitud del moviment independentista al carrer.

Més informació: Totes les preguntes i respostes sobre el Concert de la Llibertat, el 29 de juny al Camp Nou

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any