Ridícul de la concentració ultra a Burjassot

  • A tot estirar hi van assistir un centenar de manifestants · El PP prova de desmarcar-se'n, vist el fracàs de la convocatòria

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
29.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La concentració ultra de Burjassot que es va fer ahir va fracassar. A tot estirar, hi van assistir un centenar de manifestants. Cap representant del PP no hi va participar, tot i que el partit formava part de la convocatòria. Els regidors del PP van travessar la plaça a peu durant la concentració pocs minuts abans de les vuit del vespre per assistir al ple i van saludat alguns dels assistents, però no s’hi van quedar. Dins l’ajuntament van dir, després de veure’n el fracàs, que ells no havien convocat pas formalment la concentració, malgrat haver-ho fet a través de les xarxes socials aquests darrers dies. ‘El PP ni ha convocat la concentració ni s’hi ha adherit’, va dir al ple la portaveu del PP, que, això sí, va afegir que el seu grup no criticava la protesta perquè en compartia algunes reivindicacions.

La concentració, convocada per la ‘Plataforma valencianista de Burjassot’ (que no té registre oficial), fou sol·licitada a la delegació del govern espanyol pel Grup d’Acció Valencianista (GAV) i comptava amb el suport d’España 2000 i més grupuscles d’extrema dreta. Tenia per lema ‘No volem un alcalde catalaniste de Burjassot’ i al cartell clamava contra ‘les orgies catalanistes, la pujada d’impostos, els concerts pro-etarres, la gestió municipal deficient i la política cultural sectària del consistori’. El batlle de Burjassot, Jordi Sebastià, va dir ahir al ple que la baixa assistència confirmava que al País Valencià ‘es viu l’agonia del feixisme disfressat de blaverisme’.

Els caps ultres del GAV i d’España 2000

Sí que hi va participar José Luis Roberto, president del grup ultra España 2000, Manolo Latorre, màxim dirigent del Grup d’Acció Valencianista (GAV), i l’ex-regidor d’Unió Valenciana, Víctor Silvestre. El ridícul es va fer palès a la xarxa, on els comentaris enginyosos i d’escarn contra els ultres es van multiplicar. Podeu veure’n una mostra ací.

El PP presenta una moció perquè Burjassot surti de la Xarxa Ramon Llull

Durant el ple municipal, que es va fer amb tota normalitat i amb una gran assistència de veïns, el PP va presentat justament una moció perquè el municipi sortís de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. La moció fou refusada per tots els altres grups municipals.

També es va aprovar per unanimitat, a proposta del PSPV-PSOE, una moció condemnant l’intent de boicot a l’homenatge a Estellés que va fer l’Ajuntament de Burjassot amb presència del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer. Els grups també van aprovar per unanimitat una moció de Compromís en suport de Ramon Ferrer.

Suport de tots els partits a Sebastià

Abans de la manifestació la resta de formacions del País Valencià s’havien solidaritzat amb el poble i amb el seu batlle, Jordi Sebastià. Vegeu ací els comentaris de Ximo Puig (PSPV), Enric Morera (Compromís), Ricardo Sixto (EUPV), Josep Guia (PSAN i SI), Agustí Cerdà (ERPV) i Natxo Calatayud (esquerra independentista).

Editorial de Vicent Partal: Una barricada democràtica per Burjassot

Entrevista amb el batlle, Jordi Sebastià: ‘La manera de fer de Burjassot molesta’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any