Ara Balears agafa el relleu del Diari de Balears com a capçalera en català a les Illes

  • Desapareix la versió en paper del Diari de Balears, però es manté la digital · Feia disset anys que es publicava

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’endemà de tancar-se el Diari de Balears, després de disset anys de publicació, avui neix un mitjà imprès que n’agafarà el relleu. És Ara Balears, fruit de la iniciativa d’un grup de periodistes i empresaris mallorquins i catalans. Des del novembre del 2011, el Diari de Balears ja encartava una versió reduïda del diari Ara. En el manifest fundacional, el nou diari es defineix com ‘un mitjà de comunicació modern, independent, rigorós i de qualitat’ que també vol tenir una presència activa a internet i les xarxes socials.

Catalina Serra és la directora del nou diari, que comença amb una redacció d’onze persones, però que també tindrà una bona nòmina de col·laboradors, com ara l’actor Toni Gomila, el músic Joan Miquel Oliver, els escriptors Llucia Ramis i Guillem Frontera, les periodistes Cristina Ros i Marisa Goñi, el geòleg Climent Picornell, l’arquitecte Josep Quetglas, l’advocat Miquel Capellà i l’ex-tinent de batlle de Barcelona Imma Mayol.

El diari inclourà els suplements que ja té la capçalera editada a Barcelona (‘Criatures’, ‘Ara llegim’, ‘Emprenem’, ‘Ara Tu’ i el suplement de ciència), amb informació pròpia de les Illes i amb una sensibilitat especial per a tractar els temes que més afecten les Balears, com ara el turisme, la cultura, el model econòmic i el medi.

El Diari de Balears es manté

Tot i l’aturada de la publicació del Diari de Balears, la versió en línia, dBalears, continuarà activa. Segons que diu el Grup Serra, es mantindrà amb el disseny actual fins el 25 de juliol, dia de Sant Jaume, quan se n’estrenarà un de nou.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any