Navarro: ‘El TC ha suspès una declaració de sobirania que ja vam avisar que era il·legal’

  • Diu que tot allò que comença malament acaba malament · Camacho, satisfeta

VilaWeb
Redacció
08.05.2013 - 14:58

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Quan al 23 de gener unes quantes forces polítiques van aprovar la declaració de sobirania ja sabien sens dubte que arribaia el dia d’avui. El que comença malament acaba malament.’ Amb aquestes paraules el primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha valorat la decisió del TC de suspendre la declaració de sobirania. I ha atacat tant els partits que hi van votar a favor com el PP: ‘El que volien arribar a la confrontació ho han aconseguit, amb l’ajut inestimable del PP.’ Per Navarro, ‘el TC ha suspès una declaració de sobirania que ja vam avisar que era il·legal’.

Navarro ha dit que el que cal és recuperar el diàleg, negociar i donar resposta als problemes reals dels catalans.  Amb tot Navarro ha evitat respondre quan se li ha preguntat si estava satisfet amb la suspensió de la declaració. Navarro ha dit que ell no era cap jurista i que només feia valoracions polítiques.

PP i C’s, satisfets

Alícia Sánchez-Camacho presidenta del PP, s’ha mostrat satisfeta per la decisió i ha dit que el TC havia ‘donat veu a la Catalunya plural i real’, a diferència de la Catalunya que vol ‘imposar’ CiU, ha dit. A més, ha exigit a la presidenta del parlament que retiri de l’ordre del dia la proposta de creació de la comissió parlamentària sobre el dret de decidir prevista per a avui mateix. ‘No es pot produir el debat d’aquesta tarda’, ha assegurat la presidenta popular, que considera que la suspensió de la declaració de sobirania també obliga a suspendre la comissió parlamentària i el Consell Assessor per la Transició Nacional.

Per la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, també s’ha mostrat content per la decisió del TC, que considera que ha actuat ‘amb sentit comú’ i ‘justícia’. Al seu parer, comportarà que ‘acabin jutjats i al mateix calaix que la declaració’ tots els organismes sobre el dret de decidir o la transició nacional. Per això diu que la decisió del tribunal ha deixat ‘el full de ruta separatista’ de Mas ‘amb peus de fang’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any