La CUP celebra el procés constituent que impulsen Oliveres i Forcades

  • Arrufat diu que el manifest reforça l'espai polític en què també es mou la CUP

VilaWeb
ACN
16.04.2013 - 17:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diputat de la CUP Quim Arrufat ha celebrat ‘entusiastament’ el procés constituent impulsat pel president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, i la monja benedictina Teresa Forcades. Durant la compareixença per valorar l’actualitat política de la setmana, Arrufat ha dit que era ‘una alegria que referents socials com Arcadi Oliveres i Teresa Forcades’ reforcessin ‘l’espai polític en què la CUP també es mou’. 

Al seu parer, la iniciativa reforça l’aposta per ‘un marc unitari creat des de baix’ i per ‘un marc d’acumulació de forces que pugui portar a la independència i un procés constituent per construir un país no només lliure de l’estat espanyol sinó millor i més just’.

Arrufat ha assenyalat que l’Alternativa d’Esquerres amb què es presenta la Candidatura d’Unitat Popular a les eleccions recull ‘altres persones i grups polítics’. És des d’aquest punt de vista que celebren que ‘dues persones referents’ com Oliveres i Forcades ‘elevin el seu compromís polític i públic’.

El diputat de la CUP interpreta que la proposta d’Oliveres i Forcades reforça la idea de ‘sumar forces entorn d’aquesta idea de ruptura amb l’estat espanyol i de ruptura democràtica amb el règim de la dictadura financera que vivim actualment’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any