La casa reial pressiona el jutge

  • Es declara sorpresa per la decisió d'encausar la infanta Cristina · Feip de Borbó demana 'prudència i valentia' als jutges

VilaWeb
Redacció
04.04.2013 - 17:12

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La primera reacció de la casa reial espanyola a l’encausament de Cristina de Borbó en el cas Nóos va ser dir que no comentava pas decisions judicials. Però poc després, arran de la decisió de la fiscalia anticorrupció de recórrer l’encausament, la mateixa font anònima de la Zarzuela va subscriure la posició del fiscal i va expressar ‘estranyesa’ pel fet que el jutge instructor decidís ara d’encausar la filla del rei. El PSOE ja ha demanat a la casa reial que sigui neutral i que deixi actuar la justícia.

La casa reial es declarava sorpresa ‘pel canvi de posició expressat pel jutge en la seva resolució, tenint en compte la interlocutòria del 5 de març del 2012, confirmat posteriorment per l’Audiència de Palma’. Aleshores el jutge va decidir de no encausar la infanta. I subscrivia el motiu expressat per la fiscalia en un gest insòlit segons la qual no hi havia prou indicis que exigien l’encausament. Això, malgrat els divuit arguments exposats amb claredat pel jutge José Castro en la interlocutòria feta pública ahir.

Avui Felip de Borbó també ha parlat de la justícia en un acte a Barcelona. En el lliurament del despatx judicial a la 63ena promoció, ha demanat als nous jutges que encarin amb valentia i prudència els envits que hauran de gestionar en ‘moments complexos’ com els que toca viure ara.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any