Compromís insta Fabra a consultar agendes per saber si Camps va anar a la Zarzuela

  • Enric Morera diu que la reunió amb Barberá va servir per a fer negocis amb Urdangarin

VilaWeb
ACN
04.04.2013 - 14:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, va registrar ahir una pregunta adreçada al president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, perquè confirmés, mitjançant les agendes oficials de Presidència, la presència de l’ex-president Francisco Camps en una reunió amb Urdangarin al Palau de la Zarzuela l’any 2004. Ho va anunciar el grup a través d’un comunicat que assenyalava que aquesta reunió, en què també hi havia Rita Barberá, havia servit per a tancar negocis amb Urdangarin, com l’assessorament de la candidatura dels jocs olímpics europeus, que mai no es van disputar, o les trobades Valencia Summit, organitzades per Nóos.

Segons que va explicar ahir el síndic, la premsa sí que es va fer ressò de la trobada, que era per a parlar de la Copa de l’Amèrica. ‘I al palau hi havia el president del govern espanyol, Rodríguez Zapatero, els ministres Sevilla i Solbes, el propietari de la Copa de l’Amèrica, Ernesto Bertarelli, el rei, Camps i Barberà.’ Morera va afegir que aquell dia ‘podia haver estat el dia en què els dos dirigents valencians es reuniren també amb el gendre del rei, qui els va presentar el projecte del Valencia Summit’.

Compromís assenyala que el diari El País publica la notícia de la reunió el 8 de juliol de 2004, i explica que serví per a mostrar el malestar del propietari d’ACM, Ernesto Bertarelli, per les deficients relacions entre l’empresa organitzadora de la Copa i del consorci.

‘Pel que sembla –diu Morera–, Camps i Barberà anaren a parlar de la Copa de l’Amèrica i dels problemes que sorgien amb l’organització i van tornar amb un projecte més en la cartera, un projecte que ens van vendre electoralment i que després ha resultat ser una peça més d’una trama de saqueig de diners públics amb membres de la família reial al capdavant. Però això no ho sabem certament i caldria que el jutge cridara els implicats perquè donaren explicacions d’eixes reunions.’

Compromís sosté que si es confirma la presència de Camps en aquesta reunió ‘serem més a prop de saber els inicis de la trama Nóos en terres valencianes i, per tant, l’actual president haurà de dir-nos si pensa fer res més per a recuperar els diners saquejats i per a demanar responsabilitats també polítiques als qui obriren les portes a Urdangarin i la seua banda organitzada’. 

‘No podem consentir més silenci institucional en aquest tema i volem accions i reaccions, perquè Fabra com a president no pot encobrir un ex-president, cosa que no hauria fet si hi hagués hagut un altre president de símbol polític diferent del seu”, va reblar Morera.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any