La dreta francesa ataca el ministre Valls per ser del Barça i català

  • El ministre d'Interior francès, seguidor blau-grana, recorda que un cosí del seu pare va fer la música de l'himne del FC Barcelona

VilaWeb
Redacció
02.04.2013 - 18:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Representants del Front Nacional i de l’UMP han carregat contra Manuel Valls, ministre de l’Interior francès, per haver manifestat el seu suport al Barça de cara al partit de Champions d’avui amb el PSG. En una entrevista a Le Journal du Dimanche, Manuel Valls explicava el seu barcelonisme i deia que el Barça representava ‘un sentiment molt fort que va més enllà del futbol’. ‘Insuportable! On és el patriotisme?’, s’indignava Florian Philippot, vice-president del Front Nacional, en un comentari a Twitter.

‘És català, hom pot entendre la seva elecció de cor. Però no tenia cap necessitar-ho de fer-la pública’, ha dit.

També ha carregat contra Valls Éric Domard, conseller d’esports de Marine Le Pen, que li retreu que consideri que els seus orígens són més catalans que francesos. Lionel Luca, diputat de la UMP, també ha volgut dir la seva a través de Twitter. ‘Defensa el Barça contra al PSG, i oblida que és un ministre que ha de defensar els orígens. És el seu dret, però ha de callar!’.   

Manuel Valls (i Gorina), compositor del ‘Cant del Barça’

L’afecció de Manuel Valls, nat a Barcelona, i la seva relació amb el club blau-grana va encara més enllà: tal com recordava en l’entrevista al Journal du Dimache, Manuel Valls, un cosí germà del seu pare, va compondre l’himne del club. ‘De petit, anava al Camp Nou cada estiu. Va ser tot un espectacle esportiu, amb Cruyff i Neeskens, el títol del 1974. I l’únic lloc de reivindicació durant la dictadura de Franco, que ja agonitzava’, explicava.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any