La tertúlia proscrita

Els treballadors de l’ACN anuncien jornades de vaga

  • La direcció de l'agència va anunciar ahir retallades importants que comportaran acomiadaments de personal

VilaWeb
Redacció
28.03.2013 - 21:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La direcció de l’Agència Catalana de Notícies (ACN) va comunicar dimecres als treballadors que hi havia prevista una retallada important en el pressupost, que es pot traduir en acomiadaments. Els treballadors de l’agència han fet aquest dijous una assemblea per decidir com responien a l’anunci. Han decidit exigir la creació immediata d’una taula de negociació, convocar dos dies de vaga –el dilluns 8 i dimecres 10 d’abril–, i una vaga parcial el dijous 4 d’abril –els teletips no tindran ni talls de veu, ni vídeo ni fotografies.

En declaracions a VilaWeb, el director de l’agència, Joan Maria Clavaguera, va dir que la retallada seria important, però no dràstica, segons el seu punt de vista. No va donar cap xifra, però la va equiparar a la que tindran tots els mitjans públics i que implicarà acomiadaments, per bé que miraran que l’impacte sigui mínim.

A continuació, el comunicat íntegre del comitè de treballadors de l’ACN:

‘Els treballadors de l’ACN reunits en assemblea aquest dijous han valorat la decisió de la direcció de reduir substancialment el pressupost de l’Agència i que suposarà l’acomiadament d’un número indeterminat de treballadors de la delegació de Barcelona.

L’assemblea ha decidit exigir a la direcció que obri immediatament una taula de negociació amb el comitè d’empresa per estudiar mesures alternatives que evitin l’acomiadament de personal de la plantilla.

Els treballadors de l’ACN ja porten dos anys de retallades continuades, com la major part dels treballadors públics. L’esforç dels treballadors de l’Agencia ha suposat que el pes dels salaris bruts hagi passat de prop del 88% del conjunt del pressupost el 31 de desembre del 2011, al 58% el 31 de desembre del 2012, una reducció de 30 puntspercentuals en només un any.

Els treballadors rebutgen aquesta intenció de l’empresa i per forçar l’obertura de la taula de negociació han acordat:

– Convocar dos dies de vaga entre dilluns 8 i dimecres 10 d’abril.

– Amb la voluntat d’obrir aquesta negociació, els treballadors anuncien que el dijous 4 d’abril els teletips de l’agència no inclouran ni talls de veu, ni vídeo ni fotografies.

Els treballadors es reserven la possibilitat de noves mobilitzacions en cas de què la direcció mantingui la seva postura de no permetre la participació del comitè d’empresa en una taula de negociació real per evitar una nova reducció de la plantilla.

No a les retallades, #totssomACN!’

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any