Crida a omplir la xarxa de poesia catalana

  • L'espai LletrA de la UOC impulsa avui el tercer Dia de la poesia catalana a internet, a través de xarxes socials i blocs

VilaWeb
Redacció
17.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Per tercer any consecutiu i com a pròleg del Dia Mundial de la Poesia, el 21 de març, l’espai LletrA de la UOC celebra avui el Dia de la poesia catalana a internet. La proposta: a Twitter, piular versos i enllaços sobre poesia catalana amb l’etiqueta #jollegeixo; a Facebook i Google +, compartint versos preferits en aquest esdeveniment i aquest altre, i convidant les amistats a afegir-s’hi; i a la blocosfera, escrivint una entrada sobre poesia catalana al bloc.

La jornada vol contribuir a fer visible a la xarxa la qualitat i la vitalitat de la poesia en català, i mostrar com n’és, de valorada i estimada pels lectors. Es tracta, segons la directora de LletrA, Teresa Fèrriz, d’un exemple ‘d’aquesta mena de noves accions col·laboratives al servei d’un més gran coneixement poètic’, amb la missió d’enriquir, amb una proposta local i singular, una iniciativa d’abast mundial ja consolidada: el Dia Mundial de la Poesia.

Activtats prèvies

Per a escalfar motors, durant la setmana ja s’han dut a terme activitats relacionades amb la diada d’avui. A través dels comptes de LletrA a Twitter, Facebook i Google+, per exemple, s’han proposat cada dia lectures poètiques. També s’hi ha sumat Catalunya Ràdio, amb una pàgina especial on els usuaris poden fer un tast poètic llegint, escoltant i veient una selecció de poemes recitats per treballadors de l’emissora. I el Consorci per la Normalització Lingüística ha compartit poesia catalana a les xarxes socials mitjançant els seus usuaris institucionals i ha esperonat els alumnes i els voluntaris per la llengua perquè també aportessin als seus murs poesia amb les etiquetes #jollegeixo i #cpnlcat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any