Fes-ho tu mateix

  • La tendència que creix amb la crisi

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Sabies que pots traspassar una fotografia a un llenç sense sortir de casa? O que amb una ampolla de plàstic pots crear màgnifics complements?  Aquestes són algunes de les propostes del moviment DIY o Do it Yourself.

QUÈ ÉS EL DIY?

El DIY o “do it yourself” (fes-ho tu mateix) és un moviment cultural que es basa en la creació d’objectes de forma manual. Els seus àmbits són molt extensos, comprèn des de la creació de mobles amb palés fins als complements fets a mà a partir de productes reciclats. En el DIY tot s’hi val.

Aquest fenomen ha existit sempre però amb la crisis ha agafat embranzida. Són molts els que per falta de diners opten, per exemple, per renovar la seva roba en lloc de comprar-ne de nova. L’Eva María, llicenciada en Filosofia i lletres i practicant del DIY des de fa més de 20 anys, assegura que és una activitat molt recomanable ja que s’aconsegueix donar forma a la roba per fer peces úniques que s’ajusten amb més precisió a la personalitat de cadascú. A més, explica que fa vint anys ningú ho feia i tothom acabava preguntant-li on havia comprat aquella roba tan exclusiva.

Un altre objectiu del moviment DIY és compartir consells per fer més fàcils les feines de cada dia. Sabies que posant una mitja a la punta de l’aspirador és més fàcil trobar una arracada perduda? O que amb una nou pots arreglar els desperfectes en els mobles de fusta? Totes aquestes propostes es troben a les diferents eines que Internet ens ofereix per compartir les nostres idees.

Pàgines web com Pinterest o Youtube ens apropen a diferents activitats relacionades amb la creació d’objectes manufacturats com per exemple un projector de vídeo fet a partir d’una capsa de sabates i el teu mòbil o un sofà fet a partir d’un bressol.

Per alguns artistes el DIY no és només una moda, és una filosofia de vida, crear-se a un mateix. Així ens ho explica la Natàlia, creadora del blog, “le petit pot”:

 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any