Suïssa aprova en referèndum d’abolir els salaris abusius

  • Es votava si els accionistes de les empreses cotitzades podien vetar les retribucions que s'assignessin els directius • El 67,9% hi va donar suport

VilaWeb
Redacció
04.03.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Suïssa va aprovar ahir que els accionistes de les companyies cotitzades poguessin forçar una votació i vetar les retribucions que s’assignessin els directius de l’empresa. Hi van votar a favor el 67,9% dels ciutadans que van participar en el referèndum, i el 32,1% s’hi va oposar.

La proposta, que tindrà forma d’esmena constitucional, va ser aprovada després de set anys de campanya encapçalada per l’ex-empresari i polític Thomas Minder, si bé la norma final, aprovada prèviament pel parlament, rebaixa la proposta original.

Els accionistes tindran veu en les retribucions convencionals, però també en les gratificacions de benvinguda i de final de relació que habitualment reben els alts directius. A més, l’empresa restarà obligada a informar els accionistes de tots els préstecs que es concedeixin als directius.

Si els dirigents empresarials incompleixen els límits imposats per la junta general d’accionistes de la seva empresa, poden ser condemnats fins a tres anys de presó. Tant el govern suís com les patronals s’oposaven a la iniciativa.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any