No ens podem permetre ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’any 1994, l’últim conseller socialista de Sanitat, Francesc Colomer, va presentar la remodelació de l’Hospital d’Ontinyent quasi amb l’única oposició d’EU. La nostra discrepància es centrava en el fet que els quasi cinc-cents milions de pessetes a invertir en aquest projecte, podrien haver estat més aprofitats si en compte de millorar les precàries instal·lacions amb les quals ja comptàvem, haguérem encetat el procés de construcció d’un Hospital Comarcal de nova planta.  

Temps després, al 2007, tant les forces polítiques com socials tornen a reivindicar la necessitat de construir un Hospital Comarcal. Llavors, els dos partits majoritaris començaren a polemitzar en l’adequació dels terrenys, la grandària del recinte, la cartera de serveis, etc. En 2010 s’aprova, amb el vot a favor de PP, PSOE i Compromís, la proposta d’ubicació de l’hospital als terrenys pròxims a la depuradora, amb l’oposició d’EU i 14 entitats locals. A això se li va sumar l’anunci del PP sobre la gratuïtat de la cessió dels terrenys.

Que la Generalitat Valenciana no ha tingut cap entusiasme en la construcció de l’hospital no és cap secret, i que la burla de Camps amb la inauguració la maqueta de l’hospital fóra una pantomima tampoc no ho és.

Però des d’EU pensem que no cap la resignació davant la negativa de la Generalitat Valenciana a construir l’hospital (amb manifestacions de la consellera que apuntaven a l’any 2015), tampoc no cap el conformisme davant l’actitud dels propietaris dels terrenys on s’hauria d’haver construït l’hospital i que ara demanen diners per ells; ni molt menys pel fet que alguns ens vulguen tapar la boca amb unes hipotètiques millores als serveis d’urgències, millores que per experiència sabem que seran insuficients.

El Pacte per la Sanitat va acordar, i des d’EU estem en aquesta posició, continuar exigint la construcció del nou Hospital Comarcal. A més varen acordar buscar una parcel·la distinta de l’actual i negociar la problemàtica que ha sorgit amb els terrenys actuals.

EU per la seua banda, i des de les diferents institucions, continuarà també exigint la construcció de l’Hospital Comarcal, perquè pensem que és una infrastructura necessària i justa i exigida històricament per la nostra població. En el pacte de legislatura que tenim signat PSPV, Compromís i EU, apareixia l’acord de sotmetre a la voluntat popular via referèndum o consulta el canvi d’ubicació i la idoneïtat dels terrenys on poder construir l’hospital. Des d’EU esperem que així es complisca. D’altra banda pensem que no ens convé ensopegar dues vegades en la mateixa pedra i per tant continuarem exigint el nostre hospital.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any