Una nova manera d’esquivar la llei de banderes espanyola

  • Bergara, al País Basc, col·loca cinquanta-cinc banderes a la façana de l'ajuntament, per representar totes les nacionalitats del municipi

VilaWeb
Redacció
28.02.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ajuntament basc de Bergara, governat per Bildu i Aralar, va posar ahir la bandera espanyola al balcó, juntament amb cinquanta-quatre banderes més. Fou la resposta a la sentència del jutjat contenciós-administratiu de Sant Sebastià, que obligava el consistori a penjar la bandera espanyola al balcó. Fa poques setmanes, l’ajuntament català de Gallifa ja s’havia empescat una manera de complir la llei i, alhora, burlar-se’n: penjar-ne una d’un pam a la façana.

Ara alguns ajuntaments del País Basc n’han pensada una altra: penjar la bandera espanyola entremig de desenes de banderes diverses.

El govern municipal de Bergara va decidir de col·locar, tant a la façana com a la sala de plens, la bandera espanyola i cinquanta-quatre banderes més, que representen les nacionalitats que conviuen al municipi. Bergara s’afegeix així a la iniciativa que ja han impulsat uns altres municipis, com ara Eskoriatza i Soraluze.

El delegat del govern espanyol al País Basc, Carlos Urquijo, se’n va queixar. ‘Que no es pensin que permetrem que es mofin impunement dels símbols constitucionals’, va dir; i afegí que esgotaria ‘totes les vies per recuperar la legalitat’.  

 

Informació relacionada:

El batlle de Gallifa posa en evidència Intereconomía

L’ajuntament de Gallifa respon a l’estat posant una minibandera espanyola

Posar les banderes espanyoles costaria tres milions d’euros

L’AMI exigeix a Llanos de Luna que abandoni ‘la guerra de banderes’

L’estratègia de Llanos de Luna contra els ajuntaments sobiranistes

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any