Gallardón ironitza sobre l’estat català i les drogues

  • En una resposta a ERC, que ha plantejat regularitzar la plantació i venda de cànnabis

VilaWeb
Redacció
27.02.2013 - 17:38

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha plantejat al congrés espanyol regularitzar la plantació i venta de cànnabis. El portaveu d’ERC, Alfred Bosch, ha defensat que regularitzar la ‘producció i consum d’aquesta pràctica contribuiria a combatre la crisi i crear llocs de treball’ perquè, segons ha dit, les fonts policíaques xifren al voltant dels 6.000 milions d’euros els diners que genera el comerç de cànnabis.

En aquest sentit, el diputat republicà considera que és de sentit comú i ha destacat que no es pot convertir els consumidors en infractors, i molt menys en persones que es veuen empeses a tractar amb camells, a entrar dins el mercat submergit o a ficar-se en mons de marginalitat.

En la rèplica corresponent el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, ha volgut menysprear ERC pel fet de plantejar regularitzar la plantació i venda de cànnabis i ha arribat a assegurar que el discurs d’ERC ‘consisteix en fer sortir Catalunya d’Espanya, per formar un estat al sud d’Europa que es financi econòmicament violant les lleis internacionals i finançant-se amb el tràfic d’estupefaents’.

Bosch pregunta a Gallardón si ha fumat algun porro

A més, Bosch ha demanat al govern espanyol que apliqui el sentit comú i eviti que el consum de cannabis hagi de passar forçosament per les màfies i el món de la marginalitat. El millor, ha dit, és ‘regular, aflorar, ingressar i ajudar, perquè castigar per sistema no soluciona els problemes’. En aquest marc, ha arribat a preguntar a Gallardón si ha provat el cannabis perquè ‘al final semblem capellans parlant del matrimoni, una cosa que no coneixem’.

Gallardón retreu a ERC que oblidi la salut pública

En la seva resposta, Gallardón també ha retret a ERC que després de pronunciar-se de manera permanent contra els ajustaments es mostrin favorables a la legalització del cannabis partint d’arguments estrictament econòmics i oblidin completament la salut pública. ‘Jo entenc que a vostè li preocupi que l’estat ingressi, però crec que li hauria de preocupar més quins són els efectes socials i per a la salut pública que produiria la legalització’, ha dit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any