Navarro anuncia que el PSC trencarà la disciplina de vot al congrés espanyol pel dret a decidir

  • Assumeix que es votarà diferent del PSOE i espera que tots els diputats socialistes catalans donaran un 'sí' unànime

VilaWeb
Redacció
25.02.2013 - 14:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha anunciat el vot favorable dels socialistes catalans al congrés espanyol a les propostes de resolució que CiU i ICV han presentat sobre el dret a decidir. Navarro ha assegurat que els textos presentats pels nacionalistes i els ecosocialistes a la cambra espanyola són diferents del que es va votar al parlament. Ha subratllat que ara es demana un diàleg entre els governs per fer una consulta. D’aquesta manera, el cap del PSC assumeix que es votarà diferent al PSOE i, tot i que admet que encara no ha parlat amb diputades com Carme Chacón, dóna per fet que tots els del PSC votaran ‘sí’ de manera unànime.

El cap del PSC ha donat la instrucció a Francesc Vallès, coordinador dels diputats i senadors socialistes catalans, que parli, expliqui i convenci a tots els membres del PSC. És per això que Navarro creu que, tot i que encara s’han d’acabar de negociar algunes esmenes, la proposta que hi ha és la que el PSC ha fet per donar-hi suport a les propostes de resolució. ‘No puc preveure el futur i molt menys en les condicions polítiques i econòmiques del país. Però seria lògic que tots els diputats del PSC votessin igual’, ha confiat Navarro.

Aquesta decisió arriba després que la cúpula del PSC hagi constatat que les propostes de resolució fan caure a CiU i ICV en una gran contradicció, perquè segons Navarro els textos que ara presenten disten molt del sentit que tenien documents com la declaració de sobirania o la resolució pel dret a decidir presentades al parlament. ‘Nosaltres vam votar en contra del que es va presentar al parlament perquè no es deia això; ara la contradicció és de CiU que vota i proposa una cosa molt diferent a Madrid’, ha sentenciat Navarro.

En canvi, Navarro no ha explicat si donaran suport a la moció pel dret de decidir presentada per ERC al congrés espanyol. Els republicans demanen que es facin les modificacions oportunes per permetre convocar lliurement referèndums sobre els temes que es vulguin i sense necessitat d’autorització estatal prèvia. També busca que els referèndums sigui vinculants, no només consultius.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any