Homenatge a Emili Darder en l’aniversari del seu afusellament

  • Un centenar de persones recorden l'últim batlle de Palma davant del Mur de la Memòria

VilaWeb
Redacció
24.02.2013 - 14:26

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un centenar de persones s’han aplegat quest migdia davant del Mur de la Memòria del cementiri de Palma per retre homenatge a Emili Darder, l’últim batlle republicà de la ciutat, amb motiu del 76è aniversari del seu afusellament.

L’acte ha començat amb l’himne de la Muixaranga, interpretada pels xeremiers Pau i Càndid. Tot seguit, l’escriptor Guillem Frontera ha recordat la figura de Darder i la tasca que va dur a terme. Finalment, un violoncelista ha interpretat ‘El cant dels ocells’ mentre les entitats convocants feien l’ofrena floral al peu del Mur de la Memòria.

L’acte havia estat convocat conjuntament per la Fundació Emili Darder, l’Ateneu Pere Mascaró, l’STEI-i l’Obra Cultural Balear, Unió Cívica per la República, PSM-Entesa, JEN-PSM, Esquerra, JERC i Iniciativaverds.

El 24 de febrer de 1937, al cementiri de Palma, varen ser assassinats a mans de les tropes franquistes Emili Darder; el batlle d’Inca, Antoni Mateu; el polític i empresari Antoni Maria Ques; i el diputat i regidor de Palma, Alexandre Jaume.

Aquesta setmana, Més per Palma ha registrat una proposició al ple que l’ajuntament que demana la nul·litat del judici que els va condemnar a mort.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any