Bustos dimiteix

  • Ho fa acorralat per la disposició de tots els grups de l'oposició de tirar endavant una moció de censura · Continuarà de regidor

VilaWeb
Redacció
14.02.2013 - 09:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Manuel Bustos ha anunciat que deixa el càrrec de batlle de Sabadell. Ho ha dit en la compareixença convocada avui al matí al saló de plens de l’Ajuntament de Sabadell. Bustos plega per la impossibilitat de governar, i per la possibilitat que finalment els grups de l’oposició, que tots junts sumen majoria al ple, tirin endavant la moció de censura contra el batlle. I ho fa acorralat pel cas Mercuri de suposada corrupció urbanística, en el qual és encausat. Bustos va tornar a la batllia la setmana passada després d’haver-se’n apartat uns quants dies arran del seu encausament en el cas Mercuri de presumpta corrupció urbanística.

Ara Bustos ha decidit plegar, però continuarà de regidor a l’ajuntament de Sabadell.

En la compareixença d’aquest matí, ha volgut insistir en la seva innocència i al del seu equip i ha reiterat que tenia la consciència tranquil·la.

Bustos ha atribuït la seva decisió al ‘blocatge per part de l’oposició en qüestions que afecten la gestió de la ciutat’ i al fet que el secret del sumari s’ha prorrogat per més temps. ‘Els grups de l’oposició han manifestat la intenció de promoure una moció de censura, i han blocat decisions que afecten el present i el futur de la ciutat, tot i saber, com saben, que no hem estat encausats per corrupció urbanístics ni ens hem enriquit amb els nostres càrrecs’, ha declarat.

També ha anunciat que demà presentarà al jutge una declaració per defensar la seva versió, acompanyada de documents que, segons diu, acreditarien que Bustos va ‘actuar dins la llei’. ‘Ho faig per col·laborar amb la justícia. Reclamo justícia’, ha sentenciat. 

Bustos ha anunciat que presentava la dimissió ‘pel bé de la ciutat, del projecte polític i de la política en general’. Ha explicat que va valorar la decisió ahir al Pere Navarro, primer secretari del PSC. I ha acabat la compareixença afirmat que ‘el temps posarà cadascú al seu lloc’: ‘Algun dia se sabrà la veritat, i podrem veure com s’ha danyat de manera injusta el nostre bon nom i honorabilitat’.

Possible moció de censura

Els cinc grups de l’oposició són partidaris de tirar endavant la moció contra el PSC. ICV, EUiA i l’Entesa per Sabadell hi aposten clarament. CiU i PP són conscients de la complexitat de l’acord per les divergències ideològiques, però fa dies que admeten que estan oberts a parlar-ne. I aquesta setmana també Convergència i Unió i el Partit Popular han apostat per aquesta mesura. A més, dilluns, el jutge que instrueix la causa va decretar una pròrroga del secret de sumari que afecta les peces en les quals són encausats uns quants membres de l’equip de govern.

L’encausament

Bustos és encausat en 9 de les 31 peces del cas Mercuri. Se l’acusa de tràfic d’influències, malversació de fons públics, delictes contra l’administració pública i irregularitats en l’adjudicació de serveis públics, entre d’altres. També se l’acusa de retirar denúncies a la seva parella i al seu fill i per les seves gestions davant el Consorci Audiovisual de Catalunya per afavorir Canal Català TV, propietat de l’empresari Nicola Pedrazzoli.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any