Sí que podem

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mobilització social i la lluita ciutadana ha aconseguit que PP i PSOE votaren ahir la quarta proposta de portar a tràmit del debat parlamentari la Iniciativa Legislativa Popular signada per més d’1.400.000 ciutadans i ciutadanes que proposa modificar la Llei Hipotecària vigent, que ha significat la pèrdua del seu habitatge a més de 300.000 famílies provocant un drama social que ha acabat amb la mort en els casos més sagnants.

Sols una reflexió al respecte: quantes morts, quant de patiment i quanta injustícia ens haguérem estalviat si el PSOE, quan va tenir la majoria, haguera votat a favor d’alguna de les iniciatives presentades per IU per a modificar la Llei Hipotecària?

Aquest primer pas no ens ha de fer, però, baixar la guàrdia. La mobilització social i ciutadana ha de continuar per tal d’aturar aquest desgavell dels desnonaments.

És cert que s’han desenvolupat a nivell local diferents iniciatives i s’han posat a l’abast de la ciutadania instruments, com ara l’assistència jurídica gratuïta en casos pendents d’execució hipotecària, instruments que intentaran pal·liar aquest injust drama humà.  A proposta d’EU i per tal desenvolupar una moció presentada el 7 de novembre de 2011, en què es demanava la modificació de la Llei Hipotecària per tal de regular la dació en pagament, s’ha constituït una comissió mixta a l’Ajuntament d’Ontinyent per tal d’estudiar les mesures a emprendre més enllà de les mesures de competència estatal, entre d’altres la creació d’una plataforma d’afectats/afectades per les hipoteques a nivell local, desenvolupar sistemes d’informació, mediació i resolució als afectats, impulsar acords de col·laboració público-privada d’habitatges buits a preus assequibles en règim de lloguer social. Per al proper ple, presentarem un conveni per a la cessió d’habitatges (en mans de les entitats bancàries) per a usos socials destinats a aquelles famílies que estiguen patint aquesta mala situació.

Això demostra que mitjançant la mobilització social, a pesar del bipartidisme PP-PSOE, Sí QUE PODEM fer les primeres passes cap a un procés constituent necessari que regenere i concilie la relació entre política i ciutadania, que alguns, durant anys, s’han encarregat de trencar.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any